Primul simptom al bolii Alzheimer. Mulți deja îl au și îl ignoră complet
Cercetătorii din San Francisco au descoperit unul dintre primele simptome ale bolii Alzheimer. Multe persoane nu știu că poate fi asociat cu afecțiunea.
Alzheimerul afectează milioane de oameni la nivel mondial. Recent, cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco au realizat un studiu care a scos la lumină un posibil simptom al acestei afecțiuni pe care multă lume nici nu îl ia în considerare.
Potrivit studiului publicat în jurnalul Alzheimer&Dementia, ațipitul frecvent și constant pe parcursul zilei poate fi un simptom precoce al afecțiunii. Acest simptom apare înaintea problemelor de memorie asociate bolii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro
Pe parcursul timpului, cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de această afecțiune tind să ațipească tot mai des pe parcursul zilei, chiar dacă boala nu este într-un stadiu avansat. Chiar dacă acest comportament a fost de multe ori ignorat, fiind pus pe seama altor factori, cercetările au scos la lumină faptul că extenuarea constantă și nevoia de somn pe parcursul zilei ar putea fi un indicator al degradării neuronale care este specifică Alzheimerului.
Studiul realizat de cercetătorii din Statele Unite a scos la iveală faptul că ațipeala pe parcursul zilei, care nu este cauzată de oboseală sau de un stil de viață haotic, are la bază deteriorarea anumitor porțiuni din creier care reglează starea de veghe și de somn. Zonele respective sunt afectate în stadiul incipient al bolii. De la apariția acestui simptom și până la pierderile de memorie poate să mai treacă mult timp, mai spun specialiștii. Totuși, ațipitul frecvent reprezintă un semnal de alarmă.