Ministrul Muncii a anunțat că România  are aproximativ 1,6 milioane de lucrători care au salariul minim pe economie. Numărul acestora fiind de cinci ori mai mare decât în urmă cu cinci ani.

Citeste si: Ministerul Muncii propune noi măsuri de sprijin pentru mai multe categorii de persoane

„Există o realitate pe care trebuie să o acceptăm: în România a crescut, în ultimii cinci ani, de cinci ori numărul contractelor de muncă înregistrate cu salariul minim pe economie.

Ceea ce înseamnă că, unu: salariul minim este în mare parte văzut de către mediul economic ca un element de competitivitate, de stimulare şi nu ca pe un instrument de asigurare a unui trai decent pentru angajaţi. De asemenea, e clar că această creştere a numărului de angajaţi cu salariul minim vine şi dintr-o incapacitate a mediului economic de a susţine constant o majorare a salariului minim mai consistentă, pentru că dacă această majorare a salariului minim se face superficial, rişti ca un angajator să concedieze în loc să opereze o majorare a salariului minim. În acelaşi timp da, cred că şi dialogul social trebuie să fie unul mai eficient”, a declarat ministrul Muncii, marţi seară, la Realitatea Plus.

Citeste si: Raluca Turcan: „Mai am zece zile să plătesc amenda. Este o lecţie de viaţă”

Ce a anunțat Raluca Turcan

Raluca Turcan a transmis că nu toţi salariaţii care au salariul minim în cartea de muncă primesc acest venit.

Ea a adăugat că este un lucru negativ, contraproductiv faptul că unii angajaţi acceptă să fie plătiţi „la negru sau la gri”.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București, iar nepoata a așteptat-o la aeroport!- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la o acțiune de împădurire în Sibiu

raluca turcan salariu minim pe economie
Raluca Turcan - noi declarații.[Sursa foto: Facebook]

Turcan afirmă că se îngrijorează la salariul minim, mai ales în contextul în care există la nivel european discuţii despre definirea unui nivel a acestui salariu.

Citeste si: Vești bune! Salariile românilor ar putea să crească! Anunțul făcut de Comisia Europeană

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Vichi Raileanu a devenit mamă pentru a doua oară: "Suntem cei mai fericiți din lume”- radioimpuls.ro

„Există deja o propunere de Directivă a Comisiei Europene prin care să se stabilească un nivel definit al fixării salarului minim, ceea ce în România în momentul de faţă nu cred că este posibil. Pe de altă parte, eu cred că atunci când luăm în calcul nivelul salariului minim discuţiile între părţile sociale, angajaţi şi angajatori, trebuie să fie mult mai intense, trebuie să luăm în calcul nişte factori care să aducă puterea de cumpărare în discuţie odată cu salariul minim, pentru că în România, din nefericire, sărăcia în muncă este peste media europeană”, a adăugat Raluca Turcan.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Anunțul făcut de Ministrul Muncii: ”Vor crește mai repede decât restul”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si