Raluca Turcan - vești despre creșterea salariului minim pe economie: „1,6 milioane de români sunt încadraţi cu salariul minim”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut noi declarații. Ea a transmis că numărul angajaţilor cu salariul minim pe economie a crescut de cinci ori în ultimii cinci ani. Aproximativ 1,6 milioane de oameni sunt încadraţi cu astfel de salarii.

Author: Georgiana Balaban miercuri 12 mai 2021 , 07:40

raluca turcan salariu minim pe economie
Ministrul Muncii - Raluca Turcan.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Muncii a anunțat că România  are aproximativ 1,6 milioane de lucrători care au salariul minim pe economie. Numărul acestora fiind de cinci ori mai mare decât în urmă cu cinci ani.

Citeste si: Ministerul Muncii propune noi măsuri de sprijin pentru mai multe categorii de persoane

„Există o realitate pe care trebuie să o acceptăm: în România a crescut, în ultimii cinci ani, de cinci ori numărul contractelor de muncă înregistrate cu salariul minim pe economie. Ceea ce înseamnă că, unu: salariul minim este în mare parte văzut de către mediul economic ca un element de competitivitate, de stimulare şi nu ca pe un instrument de asigurare a unui trai decent pentru angajaţi. De asemenea, e clar că această creştere a numărului de angajaţi cu salariul minim vine şi dintr-o incapacitate a mediului economic de a susţine constant o majorare a salariului minim mai consistentă, pentru că dacă această majorare a salariului

minim se face superficial, rişti ca un angajator să concedieze în loc să opereze o majorare a salariului minim. În acelaşi timp da, cred că şi dialogul social trebuie să fie unul mai eficient”, a declarat ministrul Muncii, marţi seară, la Realitatea Plus.

Citeste si: Raluca Turcan: „Mai am zece zile să plătesc amenda. Este o lecţie de viaţă”

Ce a anunțat Raluca Turcan

Raluca Turcan a transmis că nu toţi salariaţii care au salariul minim în cartea de muncă primesc acest venit. Ea a adăugat că este un lucru negativ, contraproductiv faptul că unii angajaţi acceptă să fie plătiţi „la negru sau la gri”.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la o acțiune de împădurire în Sibiu

raluca turcan salariu minim pe economie
Raluca Turcan - noi declarații.[Sursa foto: Facebook]

Turcan afirmă că se îngrijorează la salariul minim, mai ales în contextul în care există la nivel european discuţii despre definirea unui nivel a acestui salariu.

Citeste si: Vești bune! Salariile românilor ar putea să crească! Anunțul făcut de Comisia Europeană

Citeste si: „L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o.” Vica Blochina a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă- kfetele.ro

Citeste si: O nouă victorie pentru David Popovici! „Sunt foarte mulţumit de rezultat”. Ce note a obținut sportivul la examenul de Bacalaureat?- radioimpuls.ro

„Există deja o propunere de Directivă a Comisiei Europene prin care să se stabilească un nivel definit al fixării salarului minim, ceea ce în România în momentul de faţă nu cred că este posibil. Pe de altă parte, eu cred că atunci când luăm în calcul nivelul salariului minim discuţiile între părţile sociale, angajaţi şi angajatori, trebuie să fie mult mai intense, trebuie să luăm în calcul nişte factori care să aducă puterea de cumpărare în discuţie odată cu salariul minim, pentru că în România, din nefericire, sărăcia în muncă este peste media europeană”, a adăugat Raluca Turcan.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Anunțul făcut de Ministrul Muncii: ”Vor crește mai repede decât restul”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si