În urmă cu o săptămână, Gianina Hrițcu, în vârstă de 36 de ani, care se pregătea să devină mamă, a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, cu dureri foarte mari de cap. Femeia este din satul Românești, comuna Grănicești.

Femeia era însărcinată în trei luni și se pregătea să devină mamă. Dat fiind acest fapt, femeia s-a gândit că durerile de cap și stările de vomă sunt doar din cauza sarcinii. 

Citește și: Doliu în lumea presei! Jurnalista Monica Găicean s-a stins din viață

Vestea bolii grele a picat ca un cuțit în suflet

Totuși, într-o zi, femeia a decis că e timpul să consulte un medic. Cadrele medicale au rămas de-a dreptul șocate, după ce pe Computerul Tomograf au văzut că femeia avea foarte multe metastaze în cutia craniană. Pe fondul tensiunii arteriale crescute, femeia a făcut și hemoragie intracraniană. 

Citește și: „Am plâns și am țipat”. Viața unei tinere a luat o turnură dramatică, după ce a primit un diagnostic greșit. I s-a spus că se simte rău de la stres, dar suferea de o boală grea

Din acel moment s-a decis întreruperea sarcinii și administrarea unui tratament de urgență pacientei, în încercarea de a-i salva viața, potrivit obiectivdesuceava.ro

Totuși, din spusele soțului, femeia avea dureri de cap de mulți ani, dar nu s-a dus la medic. În plus, ea și-a rupt o aluniță care, deși au trecut câțiva ani de atunci, nu s-a vindecat niciodată. Medicii suceveni au concluzionat că pacienta suferea de un melanom în metastază.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Doar 13 țări din lume au un aer sănătos de respirat

Melanomul este o formă de cancer de piele, declanșată de melanocite. Melanomul apare în urma creșterii necontrolate a melanocitelor, care se răspândesc în mod anormal în țesuturile vecine.

Deși nu este cel mai comun tip de cancer de piele, melanomul este cel mai periculos. Persoanele care au peste 50 de alunițe pe tot corpul prezintă risc crescut de melanom. 

Citește și: Focar de septicemie hemoragică virală, în România

Gianina a fost condusă pe ultimul drum

Gianina a fost condusă pe ultimul drum de familie și prieteni. În urma ei a lăsat un gol adânc. Un soț îndurerat și o fetiță în vârstă de doar 3 anișori nu o vor mai vedea pe Gianina niciodată, decât în sufletele și visele lor.

Citește și: Rudel Obreja a murit. Fostul boxer și președinte al federației s-a luptat cu o boală teribilă

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Se pare că decesele neașteptate nu sunt o noutate în satul Românești. În urmă cu două săptămâni a murit o femeie în vârstă de 40 de ani, după ce a suferit un AVC pe fondul tensiunii arteriale crescute. Nici această femeie nu s-a grăbit să dea buzna în cabinetul medicului atunci când a văzut că se simte rău.

Cadrele medicale sucevene recomandă controale de rutină periodice pentru că multe afecțiuni nu dau simptome, iar pacienții ajung la doctor când este prea târziu.

Citește și: Ultima dorință a unei femei bolnave de cancer, aflată pe patul de moarte: A vrut să-și mai vadă o singură dată fiul

„Recomandăm pacienților să meargă la medicul de familie din timp pentru orice simptome de boală, pentru a evita agravarea. Abordarea <<lasă, că dacă îmi este mai rău, mă duc la Urgențe>> nu este benefică. Uneori nici medicii nu te mai pot ajuta, dacă este prea târziu”, a transmis medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si