Rețetă de sirop de gutui. Este un remediu foarte bun pentru tuse

Rețetă de sirop de gutui. Vă prezentăm o reţetă delicioasă de sirop de gutui! Este remediul care vă scapă de tuse! Iată cea mai simplă rețetă!

Iată cum se prepară siropul de gutui, pas cu pas!

Rețetă de sirop de gutui

Ingrediente

  • 4 kilograme gutui
  • 1 1/2 litru apă
  • 400 grame de zahăr

Mod de preparare

Mai întâi se curăță bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează puful. Apoi, se spală, se decojesc și se taie în felii subțiri. Se scot sâmburii și cotorul, astfel încât să rămână doar miezul. După care, feliile de gutui se pun la fiert la foc mic în apă cu zahăr și se lasă aproape 50 de minute, dar fără să dea în clocot.

Se stinge focul, apoi se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat și se strecoară sucul într-o altă oală.

Puneți sucul din nou la foc mic și se lasă până începe să clocotească. În final, se toarnă în sticle preîncălzite, care se închid imediat bine. 

Iar dacă vreți un gust deosebit, pe lângă ingredientele inițiale, poți adăuga două bețe de scorțișoară sau cuișoare.

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni reţetă: Secrete şi trucuri pentru gospodine

Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă

Beneficiile siropului de gutui

Nu mulți știu că siropul de gutui are rol antiinflamator, deoarece este bogat în vitamina C, tratează ulcerul și ajută la tratamentul ulcerelor peptice, deoarece calmează tractul gastrointestinal și ajută la scăderea tensiunii arteriale, dat fiind că este bogat în potasiu.

Iată câteva dintren beneficiile siropului de gutui:

  • este bogat în vitamina C, având rol antiinflamator, dar şi în potasiu. Asta înseamnă că ajută la tratarea afecţiunilor antiinflamatorii, dar are grijă şi de sistemul imunitar;
  • datorită prezenţei potasiului, ajută la scăderea tensiunii arteriale;
  • se poate folosi inclusiv pentru tratarea cistitei şi a dermatitei atopice;
  • tratează ulcerul peptic, întrucât calmează tractul gastrointestinal;
  • conţine şi: seleniu, zinc, cupru, fier, calciu, multe fibre, vitamine (A, B, C).

Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri