Ridichile negre mai sunt cunoscute şi sub numele de ridichii de iarnă, deoarece sunt rezistente la frig. Dar după cum îi spune şi numele, coaja este de culoare neagră, iar miezul alb. Din păcate nu sunt agreate de foartă multă lume din cauza gustului iute pe care îl au.

Ridichile negre

Ridichile negre. Trei feluri în care pot fi consumate

Ridichea neagră- Beneficii asupra organismului

Ridichea neagră este un foarte bun detoxifiant, fiind o sursă de vitamine A şi B, dar şi magneziu, calciu.

În plus, conţine şi o substanţă care ajută la secreţia glandelor tiroide. Întăreşte sistemul imunitar. Recomandat atât pentru a trata tusea seacă, cât şi pe cea productivă, siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor, mai ales când se instalează răceala deoarece întăreşte sistemul imunitar.

Regenerează celulele hepatice. Ridichea neagră detoxifică ficatul şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice. Totodată, reglează producţia şi fluxul bilei, totodată elimină excesul de bilirubină din sânge.

Citeste si: Sfecla cu hrean. Cum se prepara în mod corect? Sanatoasa si gustoasa

Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Antioxidanţii conţinuţi de ridiche îţi scad nivelul colesterolului din sânge. 

Ridichea este și o sursă foarte bună de potasiu și magneziu. Aceste două minerale sunt necesare pentru a menține echilibrul chimic cerebral, fiind și electroliti valoroși.

Mai mult, se poate spune că ridichea restabilește echilibrul electrochimic al creierului, crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Tot ridiche neagră poate stimula pofta de mâncare. Astfel, poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie.

Ridichile negre

Ridichile negre. Trei feluri în care pot fi consumate

Trei feluri în care pot fi consumate ridichile negre

Iată trei moduri în care poți consuma ridichile negre!

Chipsuri din ridiche: ridichea neagră se dă printr-o răzătoare care taie felii și se așează pe o tavă cu foaie de copt. Se condimentează cu sare și piper și se bagă la cuptor la temperatură mare de 200-220 de grade Celsius, până când se transformă în chipsuri.

Citeste si: Pepene murat. Cum se prepară corect și cu ce feluri de mâncare se combină

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Salată: ridichea neagră se taie felii subțiri și poate fi pusă în orice salată, la fel ca ridichea de primăvară, roșie.

Sosuri: ridichea neagră are un gust asemănător cu cel al hreanului. Poți combina ridichea neagră cu muștar, ulei de măsline, sare și piper și poate rezulta un sos perfect pentru orice friptură.

Citeste si: Gogoșari umpluți cu varză pentru iarnă. Rețeta pas cu pas


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si