Pe 10 mai 2024, în Vinerea Luminată, creștin-ortodocșii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Este sărbătoare cu cruce roșie în Calendarul ortodox.

În această zi sfântă în Biserici se organizează slujba de sfințire a apei( Agheasma Mică), care se poate bea pe tot parcursul anului, spre deosebire de Agheasma Mare, sfințită de Bobotează. 

Izvorul Tămăduirii este sărbătoarea care amintește de vindecarea miraculoasă a unui orb.

Bărbatul și-a recăpătat vederea după ce Maica Domnului l-a îndemnat pe Leon cel Mare să-l ducă să se spele sau să bea din apa unui izvor care se afla într-o pădure din apropierea Constantinopolului.

Maica Domnului i-ar fi transmis lui Leon cel Mare următorul mesaj: „ Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape! Pătrunde, Leone, mai adânc în această pădure şi luând cu mâinile apa tulbure potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

De-a lungul timpului, apa din acel izvor a vindecat mai multe boli și suferinţe.

biserica ortodox

În Biserici, se Izvorul Tămăduirii se sfințesc apele

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Izvorul Tămăduirii 2024: Tradiții și obiceiuri pentru 10 mai

De Izvorul Tămăduirii este bine să rostești o rugăciune, destinată Maicii Domnului.

Rugăciunea pe care o rostim de de Izvorul Tămăduirii

„Preacurată, Preanevinovată, Preamilostivă, Prealăudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Marie, Izvor al Dumnezeieștii Tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruită a creș­tinilor, mijlocitoare statornică către Făcătorul, nă­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la tine

și cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apă­rătoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostivă, asculți cererile noastre.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Maica noastră duhovni­ceașcă, izvorule al tămăduirilor, noi cei mici, cei pă­catosi, cei nevrednici robi ai tăi și fii ai tăi duhovnicești, mădularele cuvântatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niște bolnavi și neputincioși, cu frică de a nu fi sfâșâați de lupii cei turbați, ca niște oameni cu puțină credință, neputând să ne împotrivim mâniei valurilor sălbatice ale ereticilor, scăpăm cu pocăință și cu lacrimi la aju­torul tău cel nebiruit și la Acoperământul Tău cel tare! Amin”.

Citește și: VIDEO. De ce își vând oamenii sufletul. Preoții au explicat care sunt cele patru capcane întinse de "diavol"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si