S-a dat verdictul în cazul infirmierului care acum 2 ani a bătut până la moarte un bătrân. Individul, fost angajat al unui centru din Prahova, ar putea sta 7 ani în spatele gratiilor

S-a dat verdictul în cazul infirmierului care acum 2 ani a bătut până la moarte un bătrân. Individul, fost angajat al unui centru din Prahova, ar putea sta 7 ani în spatele gratiilor

S-a dat verdictul în cazul infirmierului care acum 2 ani a bătut până la moarte un bătrân. Individul, fost angajat al unui centru din Prahova, ar putea sta 7 ani în spatele gratiilor

(Sursa foto: istock.com)

Infirmierul care în anul 2021 a lovit până la moarte un bătrân internat într-un centru al DGASPC Prahova, a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 10 luni de închisoare de către judecători. Victima a fost lăsată să moară în chinuri groaznice.

”Condamnă pe inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (faptă din data de 01.08.2021, persoană vătămată Mustăţea Nicolae).(...) Condamnă pe inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (faptă din data de 01.08.2021, persoană vătămată Mustăţea Nicolae).(...) Condamnă pe inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (faptă din data de 01.08.2021,

persoană vătămată Mustăţea Marcel).(...) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 10 luni închisoare, în final inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian executând pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 10 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie”, este decizia luată de judecătorii Tribunalului Prahova, pronunţată marţi, 31 octombrie 2023.

Prin aceeași hotărâre judecătorească, individului i-au fost restrânse mai multe drepturi, printre care și dreptul de a profesa sau de a-și desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, adică cea de infirmier, pe o perioadă de 5 ani. Datele acestuia vor fi introduse în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare printr-o decizie a instanței.

Infirmierul va trebui să plătească familiei daune morale

Mai mult, conform aceleiași decizii, prahoveanul va fi nevoit să plătească mai bine de 160.000 de lei ca daune morale familiilor victimelor sale, dar și câteva zeci de mii de lei în cheltuieli judiciare.

Infirmierul, fost angajat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, a fost reținut și ulterior plasat în arest preventiv începând cu data de 09.08.2021 și până la 28.02.2023,

inclusiv. Începând cu anul acesta, a fost pus sub control judiciar.

Citește și: Închisoarea nu a fost de ajuns! Un bărbat din Suceava a furat suma de 2.000 de euro. Acesta fusese închis 4 ani pentru aceeași infracțiune

Inculpatul a fost adus în fața justiției pentru că, în august 2021, a cauzat decesul unui pacient în vârstă de 61 de ani, care suferea de grave afecțiuni psihice.

El a agresat pacientul folosind palmele și picioarele, cauzându-i multiple fracturi. După ce a fost ținut în centrul respectiv fără a primi îngrijire medicală corespunzătoare, bărbatul a fost transferat la spital, dar a decedat o zi mai târziu.

O colegă de muncă de-a infirmierului a mințit în fața procurorilor pentru a-i spăla imaginea

Potrivit concluziilor preliminare exprimate de un medic legist, se pare că decesul bărbatului a fost violent și s-a datorat unei insuficiențe cardiorespiratorii acute, care a apărut în contextul unor leziuni traumatice (precum fractura humerusului stâng și fracturile costale laterale C6-C7-C8-C9 ale hemitoracelui

stâng). Aceste leziuni au fost complicare de o tromboembolie pulmonară și de hemotorax sângerând. Medicul legist a indicat că leziunile traumatice menționate ar fi putut fi cauzate de lovituri cu obiecte dure sau planuri și că ar fi putut să aibă o vechime de aproximativ 5-6 zile înainte de data decesului.

Anchetatorii au pus sub acuzare infirmierul care a agresat bărbatul care suferea de schizofrenie, tulburare de personalitate polimorfă indusă de consumul de alcool, manifestând simptome deteriorative și frecvente decompensări.

Acest pacient fusese internat în centrul medico-social alături de fratele său geamăn timp de 11 ani.

O colegă a infirmierului acuzat de agresiune a dat informații false procurorilor inițial, susținând că infirmierul a intervenit într-un conflict între beneficiari, aplicându-le mai multe lovituri celor doi frați. Mai târziu, infirmiera a recunoscut că a mințit și că, de fapt, colegul ei l-a agresat pe pacient fără niciun motiv.

Citește și: Judecătoarea din Suceava care lua mită de la traficanţi de droguri, stă încă 30 de zile în arest preventiv


Autor

Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.

Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.

Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.

Îți Recomandăm Și...