1 din 4 | Sarmale de post. Rețeta secretă a măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov
2 din 4 | Sarmale de post. Rețeta secretă a măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov
3 din 4 | Sarmale de post. Rețeta secretă a măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov
4 din 4 | Sarmale de post. Rețeta secretă a măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov
Sarmalele de post sunt unul dintre cele mai iubite preparate în postul Crăciunului. Astăzi vă dezvăluim câteva dintre secretele măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov.
Sarmale de post. Astăzi v-am pregătit o rețetă de sarmale de post, vestită în toată țara, preparată și de măicuțele de la Mănăstirea Ostrov.
Sarmale de post. Ingrediente necesare:
– 1 varza murata mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
– 1 felie mica telina rasa
– 1 ceapa mare tocata fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de rosii
– 3 linguri pasta de rosii
– 1-3 frunze dafin
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
– sare
– piper proaspat macinat
– boabe de piper
– 2 crengute de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apa fiarta
Sarmale de post. Cum prepară măicuțele de la Mănăstirea Ostrov cele mai delicioase sarmale de post
Sarmale de post. Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.
Secretul celor mai delicioase sarmale de post
Sarmale de post. Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem.
Cand terminam de aranjat sarmalele de post, turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.
Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa, daca este nevoie. Dupa acest interval, le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Se servesc calde cu mămăligă. Este cea mai delicioasă rețetă de sarmale de post.