Șeful Jandarmeriei Române e copleșit de datorii! Bogdan Enescu e cercetat de DNA pentru că și-ar fi aprobat ilegal plata a 900 de ore suplimentare! EXCLUSIV

Bogdan Enescu și alți șefi din Jandarmeria Română sunt puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sume uriașe.

Matei Vaihan, luni 21 septembrie 2020 , 20:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Colonelul Bogdan Enescu a fost numit șef al Jandarmeriei Române în decembrie 2019, după instalarea Guvernului PNL. Până atunci, el a ocupat funcția de inspector-șef al Jandarmeriei Ilfov. Zilele trecute, numele lui Enescu a apărut în prim-plan după ce în presă s-a relatat că acesta, dar și foștii săi superiori, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, prejudiciul fiind de peste 80.000 de lei.

Bogdan Enescu
Bogdan Enescu, alături de ministrul de Interne Marcel Vela

Acum aproximativ două luni, Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), sesizând DNA după ce s-au descoperit neregularități. Enescu și ceilați doi fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție.

Citeste si: Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: „Suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea”

Citeste si: Ce se întâmplă cu dosarul represiunii protestului din 10 august. Emoții pentru foștii șefi ai Jandarmeriei

Citeste si: Polițiștii, „frustrați” pentru că au devenit paznicii clanului Duduianu

Bogdan Enescu
Bogdan Enescu (dreapta), la un eveniment organizat la Jandarmeria Română

Șeful Jandarmeriei a încasat o indemnizație de 42.000 lei

Doar în cazul lui Bogdan Enescu, prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei. El și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a aproape 900 de ore suplimentare, fără acordul șefului său, chestorul Bogdan Despescu. Ultima declarație de avere a lui Enescu a fost completată în iunie 2020. Din document reiese că acesta are datorii, suma lunară pe care trebuie să o plătescă fiind de peste 2.600 de lei.

Astfel, Enescu are o datorie de 32.000 lei la o bancă și una de 5.000 de lei la o persoană particulară. Mai mult, după divorț, el trebuie să achite o pensie de întreținere a copilului de 1.300 lei pe lună. În 2019, Enescu s-a împrumutat la un CAR, rata lunară fiind de 1.300 de lei. La venituri, Enescu nu a completat salariul pe care îl încasează. El a trecut doar o indemnizație de 42.000 de lei pe an și niște diividende de 1.200 de lei pe an, încasate de la o firmă. El deține un teren și o casă, ambele moștenite de la bunici.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si