Tinerilor de 18 ani li se va putea impune serviciul militar obligatoriu. Aceștia ar putea să își aleagă programul în care vor executa serviciul militar, fără a mai avea oportunitate de a-l refuza, menționează premierul Marii Brityanii, Rishi Sunak. Decizia face parte din promisiunile de campanie ale acestuia.

Citește și: "L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure, după ce și-au văzut nepoata fără viață! Ce spun rezultatele autopsiei

Serviciul militar devine din nou obligatoriu pentru tinerii de 18 ani? 

[Sursa foto: istockphotos]

Serviciul militar ar putea deveni obligatoriu pentru tinerii de 18 ani

Introducerea serviciului militar obligatoriu este o promisiune de campanie a premierului Marii Britanii, Rishi Sunak, care dorește să își continue mandatul.

Premierul consideră serviciul militar drept o oportunitate de carieră. Dacă ar deveni obligatoriu, serviciul militar ar putea fi realizat în două moduri: armată full time, timp de un an, sau armată part time, care se rezumă la un weekend pe lună, timp de un an, conform aceleiași surse.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

„Marea Britanie se confruntă astăzi cu un viitor mai periculos și mai divizat. Nu există nicio îndoială că valorile noastre democratice sunt amenințate. De aceea, vom introduce un nou model îndrăzneț de serviciu militar obligatoriu pentru tinerii de 18 ani”, a

declarat premierul Marii Brityanii, Rishi Sunak.

Citește și: Cât costă renovarea unui apartament cu două camere, în România? Suma este fabuloasă: "Cumperi unul nou decât să-l renovezi"

Serviciul militar devine din nou obligatoriu pentru tinerii de 18 ani? 

[Sursa foto: istockphotos]

Ministrul de Interne al Marii Britanii a declarat că dacă vor exista totuși tineri care să refuze serviciul militar, aceștia nu vor fi sancționați penal.

„Nu va exista nicio sancțiune penală.

Nimeni nu va face închisoare pentru așa ceva, dar ceea ce am văzut în celelalte țări care au scheme similare cu aceasta, în special țările baltice și scandinave, în primul rând, există de fapt un foarte, foarte mare interes și acceptare și entuziasm pentru subiect”, a declarat Ministrul de Interne al Marii Britanii, James Cleverly. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si