Dmitri Rogojin, fost vicepremier rus și confidentul lui Putin, vorbește de riscul unui răspuns nuclear din partea Rusiei ca urmare a unor lovituri cu drone-kamikaze lansate de Ucraina.

Citește și: Vladimir Putin e pregătit să accepte un armistițiu în Ucraina. Ofensiva rusă din Harkov, blocată

Senatorul pro-Putin Dmitri Rogojin spune că atacul asupra unei stații radar din Rusia ar putea permite un răspuns nuclear și ar putea declanșa chiar Cel de-al Treilea Război Mondial, scrie Mirror.co.uk.

Avertismentul vine după ce Ucraina a lansat o lovitură cu drone kamikaze în regiunea rusă Voronetz.

Bază radar din Rusia, distrusă de dronele Ucrainei

Omul de casă al lui Putin avertizează că un "maniac militar” ar vrea să declanșeze Al treilea război mondial, după apariția unor informații despre o lovitură cu drone în Rusia.

Dmitri Rogozin, 60 de ani, fostul șef al Agenției Spațiale Ruse, spune că un război nuclear ar putea fi iminent în urma ultimelor evoluții, arată sursa citată.

Imaginile din presa rusă de stat surprind un presupus atac cu dronă ucraineană, care arăta că o stație radar de avertizare timpurie avariată de Ucraina.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Astfel, un incendiu puternic a izbucnit la locul stației radar Voronezh de lângă Armavir, în regiunea Krasnodar.

Rușii susțin că aceste facilități sunt o parte vitală a sistemului de comandă de luptă al Moscovei pentru forțele sale strategice nucleare.

Stații precum acestea costă aproximativ 15 milioane de euro și oferă o acoperire radar pentru 5000 de kilometri.

Amenințări de la Moscova cu o ripostă nucleară în Ucraina

Amenințări de la Moscova cu o ripostă nucleară în Ucraina. Rogojin, omul lui Putin

[Sursa foto: Twitter]

"Vreun maniac militar vrea să înceapă Al Treilea Război Mondial"

Rogojin, care este un senator pro-Putin, a susținut fără să aducă dovezi că SUA au cunoștințe în avans despre atacul Ucrainei asupra stației radar.

"Putem presupune... că a fost efectuat din proprie inițiativă a Kievului sau la ordinul vreunui maniac militar al Forțele armate ucrainene care doresc să declanșeze Al Treilea război mondial”, a spus Rogojin.

Senatorul rus nu este la prima declarație belicoasă la adresa Occidentului și a regimului de la Kiev.

Imaginile din satelit făcute la scurt timp după o lovitură cu dronă ucraineană din 23 mai în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei arată daune semnificative aduse unei instalații radar cheie care asigură acoperire de apărare antiaeriană regiunii ucrainene ocupate Crimeea, dar are acoperire și pentru Balcani, estul Mediteranei și Golful Persic.

Atacul ucrainean asupra stației Armavir a avut loc la scurt timp după ce Rusia a început exercițiile forțelor sale tactice de arme nucleare în Districtul Militar de Sud, potrivit Radio Free-Europe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si