Situația secțiilor de vot pentru diaspora, discutată de ministrul român de externe cu omologul de la Roma

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică, miercuri, cu omologul italian, Luigi Di Maio, abordând subiectul situaţiei organizării secţiilor de votare în Italia pentru alegerile parlamentare. Scrutinul în diaspora se desfășoară pe parcursul a două zile, în 5 și 6 decembrie.

Author: Alina Raducu miercuri 02 decembrie 2020 , 19:50

Situația secțiilor de vot pentru diaspora, discutată de ministrul român de externe cu omologul de la Roma
Situația secțiilor de vot pentru diaspora, discutată de ministrul român de externe cu omologul de la Roma
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Situația secțiilor de votare pentru diaspora

Bogdan Aurescu l-a informat pe Luigi Di Maio despre măsurile luate de Ministerul român de Externe pentru organizarea secţiilor de votare în Italia, în conformitate cu normele sanitare în vigoare, pentru asigurarea de condiţii de siguranţă şi prevenţie.

Ministrul Aurescu a mai precizat că, până la acest moment, nu au fost semnalate probleme sau situaţii deosebite în pregătirea secţiilor pe teritoriul italian, anunță MAE într-un comunicat.

Cetățenii români cu domiciliul în străinătate vor putea vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie la orice secție din afara țării, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în registrul electoral, iar pentru aceasta vor avea la dispoziție două zile pentru vot, 5 și 6 decembrie, între orele locale 7:00 și 21:00.

Consultați aici lista sediilor secțiilor de votare din străinătate, inclusiv din Italia.

În aceeași convorbire, cei doi miniştri au mai mai vorbit despre importanţa unei cooperări consolidate pe dosarele de interes comun la nivel european, inclusiv în domeniul securităţii cibernetice.

Ei au mai discutat despre recentelor atacuri din Franţa şi Austria, despre intensificarea manifestărilor extremiste şi necesitatea combaterii terorismului prin folosirea tuturor instrumentelor disponibile, inclusiv a celor ce ţin de dreptul internaţiona l, se precizează în comunicat.

Citeste si: „Mi-am făcut și niște analize”. Prin ce trece, în aceste momente, logodnica lui Culiță Sterp. Ce probleme de sănătate are- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Citeste si: Italia va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 gratuită la începutul lui 2021


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si