Sondaj independent dupa proteste: PSD scade masiv in sondaje, ALDE n-ar mai intra in Parlament

In urma protestelor din ultimele zile, PSD a pierdut destul de mult in preferinta electoratului, fata de scorul obtinut acum doua luni de zile la alegerile parlamentare.

V.P., miercuri 15 februarie 2017 , 11:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui sondaj independent, comandat de Geeks For Democracy, in colaborare cu CENTRAS si Funky Citizens, daca ar avea loc din nou alegeri parlamentare, PSD ar obtine 31% din voturile populatie, PNL 17%, USR 7%, iar ALDE 2%. Procentajul nehotaratilor este de 41%, arata sondajul.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 965 de persoane cu varste peste 18 ani, in perioada 7-11 februarie, prin metoda interviurilor telefonice, asistate de calculator. Marja de eroare a sondajului este +/- 3,2%, scrie republica.ro.

Pe 8 februarie, dupa ce primarul din Iasi, Mihai Chirica, a spus ca PSD ar fi pierdut in sondaje 23%, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca potrivit unei case de sondare "respectabile", PSD a pierdut doar 2-3 procente.

„Am auzit asta, eu nu stiu ce casa de sondare are domnul Chirica. Eu am vazut un alt sondaj acum doua seri, nu asta e cel mai important acum, am vazut un sondaj facut de o casa de sondare respectabila, daca vor decide sa-l publice este foarte bine, daca nu, nu. Nu cred in ceea ce a spus”, a precizat presedintele Camerei Deputaţilor, potrivit news.ro.

Intrebat in continuare cum arata sondajul, Liviu Dragnea a spus ca „arata aproape neschimbat, cu cateva provente in jos, doua-trei procente in jos la PSD”. 

Te-ar putea interesa si