Sorin Cîmpeanu a declarat că apreciază responsabilitatea părinților în urma utilizării testelor rapide de salivă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat în urma confirmării celor peste 80 de cazuri cu elevi pozitivi cu Covid-19, că apreciază responsabilitatea părinților în ceea ce privește utilizarea kit-urilor oferite de minister.

Author: Madalina Grigore luni 06 decembrie 2021 , 22:02

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că apreciază responsabilitatea părinților, elevilor și a profesorilor în ceea ce privește testarea rapidă pe bază de salivă din școli.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Eu cred că sunt 86 de copii care p e baza acestor teste au şansa să primească un tratament adecvat înainte să dezvolte o formă mai gravă. Cred că cea mai mare parte dintre părinţi, în pofida tuturor informaţiilor care se vehiculează în media, sunt responsabili. Și părinţii, şi elevii şi profesorii sunt responsabili ”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citează news.ro

Citeste si: Începe testarea COVID-19 a elevilor. În școli vor fi folosite primele teste de salivă

Elevii confirmați pozitiv intră în izolare pentru două săptămâni

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, elevii care au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 vor intra în izolare pentru două săptămâni, dacă nu vor face un test PCR care să confirme sau să infirme rezultatul testului rapid inițial.

Sorin Cîmpeanu a precizat că în primele două cazuri care s-au dovedit a fi pozitive în urma testelor rapide livrate prin școli, este vorba de doi elevi din Capitală, Direcția de Sănătate Publică a contactat părinții elevilor pentru teste PCR, dar aceștia le efectuaseră deja, fără a aștepta intervenția DSP.

Citeste si: Un român este prima persoană din Roma care a fost amendată deoarece îi lipsea certificatul verde obligatoriu

Testele pe bază de salivă reprezintă un pas înainte

„Utilizarea acestor teste este un pas înainte. Nu rezolvă situaţia, dar ne ajută”, a adăugat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Ascult muzica noastră și plâng” Cristina Ciobănașu nu poate uita ce a trăit cu Vlad Gherman- wowbiz.ro

Testele au fost livrate în cutii de 25 sau 50 de teste, ministrul a precizat că în același mod au fost livrate și în alte țări din Europa. Acesta a adăugat că testele nu pot fi contaminate în timpul ambalării lor de către personalul din școli. 

„Apreciez în mod deosebit, sincer, faptul că cei mai mulţi dintre părinţi sunt responsabili şi au folosit aceste teste”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Citeste si: Părinții vând testele de salivă primite de la școală, pe internet. Cât costă un astfel de kit

Declarații pe proprie răspundere pentru rezultatele testelor rapide Covid

Legat de faptul că unii directori au cerut părinților declarații pe propriie răspundere în ceea ce privește rezultatele testelor de salivă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a reafirmat că testarea nu este obligatorie, dar a spus că: „Dacă părinţii sunt de acord, nu mi se pare deloc un lucru rău”.

În urma testelor rapide de salivă realizate luni, au fost detectate 86 de cazuri de infectare cu COVID-19.  

Citeste si: Astăzi începe marea testare anti-Covid a elevilor din toată țara

Citeste si: „Am fost salvată în ultimul moment.” Ce boală a avut Lumința Anghel. Artista și-a deschis de abia acum sufletul- kfetele.ro

Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si