Topul salariilor în sistemul Bancar din România. Băncile ce oferă un salariu mediu cuprins între 8.500 și 9.500 de lei net pe lună

O analiză făcută de ZF, pe baza datelor de la Registrul Comerțului, arată topul salariilor în sistemul Bancar din România.

Author: Diana Bostan joi 12 august 2021 , 18:11

Salarii angajați bancă
Salarii angajați bancă[Sursa foto: nasul.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

EximBank, ING Bank și First Bank sunt băncile ce își plătesc cel mai bine angajații, sumele fiind cuprinse între 8.500

și 9.500 de lei lunar. Cu 50% mai mult decât media din sistemul bancar.

Cele mai mici salarii din sistemul bancar

Cele mai mici salarii din bănci sunt oferite de către CEC Bank, Patria Bank și Credit Europe Bank, aici salariile medii sunt sub 5.000 lei net.

Deși valoarea activelor din 2020 a fost ridicată, doar trei bănci aflate în top 10 oferă cele mai mari salarii angajaților.

Citeste si: BNR reduce rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

De ce băncile mai mici plătesc mai bine?

,„Băncile mari au structuri mari de retail, front office, poziții operaționale care trag în jos media salariilor, față de băncile mai mici care tind să se focuseze pe segmente corporate. Mai mult, în organizațiile mici, în general, ponderea managerilor și a specialiștilor este mai mare decât în organizațiile mari, pentru că au nevoie de roluri de coordonare/strategie indiferent de dimensiunea echipei. Salariul mediu pe companie este un indicator general care nu poate duce la concluzia din întrebare, respectiv că băncile cu un număr redus de angajați îi plătesc mai bine”, a explicat Oana Munteanu, director people & organisation în cadrul firmei de audit și consultanță PwC România.

Citeste si: Cîţu: 152.000 de clienţi ai băncilor au beneficiat de amânarea ratelor cu până la 9 luni

Sursa: zf.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si