Close sidebar
Close sidebar

UPDATE: Copilul din Gorj, care ar fi fost scos ilegal din ţară, va fi repatriat, din Germania. Ce anunț a făcut Ministrul Familiei, după acest caz?

Copilul din Gorj care ar fi fost scos din ţară de un cetăţean german, cu o procură falsă, a fost găsit de autorităţile din Germania şi urmează să fie adus în România.

Stefania Pavel,

Imagine reprezentativă pentru o mașină de poliție.

[Sursa foto: Colaj Facebook & iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Update: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București (DIICOT) a făcut primele precizări în cazul copilului vândut.

„Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice. Menționăm faptul că, organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională cereri de cooperare judiciară, iar din data de 18.04.2024, minorul a fost preluat de către autoritățile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg”, au transmis aceștia, potrivit Stiri pe Surse.

 

Noi informații în cazul minorului în vârstă de șase ani, din Gorj, care ar fi fost vândut unui cetățean german pentru suma de 8.000

de lei! Acesta ar urma să fie adus în cel mai scurt timp în România, scrie Antena 3 CNN.

Când a avut loc incidentul?

Individul s-ar fi folosit de o procură falsă pentru a-l scoate din țară. Acum, procurorii D.I.I.C.O.T au deschis o anchetă în cazul băiețelului vândut. Incidentul ar fi avut loc în luna decembrie a anului trecut, însă autoritățile au aflat abia atunci când pe adresa Direcţiei de Protecţie a Copilului din Gorj ar fi apărut o sesizare de verificare a prezenței minorului la domiciliu. 

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a intervenit în acest caz și a făcut precizări importante.

Citeste si: Ajutor de deces în 2024: Câți bani primesc de la stat familiile pentru o înmormântare- kanald.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

"Confirm faptul că există o colaborare intensă şi foarte bună cu autorităţile pentru protecţia socială din Germania şi că luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie va fi la întâlnire cu dânşii şi că în cel mai scurt timp încercăm repatrierea minorului acasă.

Imagine cu Natalia Intotero.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cum se eliberează în 2024 pașaportul simplu temporar. Este primul proiect de lege aprobat în sedința de Guvern

Vreau să mulţumesc pentru sprijin doamnei ministru Luminiţa Odobescu şi, în egală măsură, să îi felicit pe cei de la DIICOT pentru promptitudine şi pentru cum au colaborat şi colaborează în continuare cu colegii de la DGASPC Gorj pentru soluţionarea acestui dosar cu celeritate", a spus Natalia Intotero, potrivit sursei menționate mai sus.

Frații copilului, în grija asistenților maternali

De asemenea, ministrul a precizat că a solicitat preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Copilului intensificarea verificărilor în toate judeţele ţării. Nu în ultimul rând, Natalia Intotero a mai adăugat că nu a vorbit personal cu părinții minorului, însă i-a vizitat în această dimineață pe frații acestuia. Pe viitor, ei vor beneficia de consiliere psihologică.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Imagine reprezentativă pentru un copil găsit.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Țipete și urlete în timpul expertizei! Posibilul criminal al Mirelei, femeia găsită fără viață pe A1, lângă Dâmbovița, ar fi făcut crize de isterie în fața medicilor

Autoritățile au decis ridicarea celor doi frați ai copilului, respectiv o fetiță de opt ani şi a băieţelului de doi ani şi şase luni. Ei sunt acum într-un loc sigur, în grija statului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI