Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă: „La 1 septembrie, România ar ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, estimează că din doua jumătate a lunii aprilie România ar putea vaccina 100.000 de persoane pe zi, iar în luna septembrie ar putea atinge la un număr de 10 milioane de persoane imunizate, „chiar cu a doua doză”.

Author: Georgiana Balaban duminică 31 ianuarie 2021 , 10:20

valeriu gheorghiță vaccinare români
Valeriu Gheorghiță - Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare covid-19.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform datelor prezentate de Gheorghiţă, rata de vaccinare în rândul personalului medical şi al centrelor medico-sociale depăşeşte 90%, procent peste aşteptări.

„Rata de vaccinare va creşte progresiv.

Vom putea atinge din jumătatea a doua a lunii aprilie 100.000 de persoane pe zi, având în vedere că, de la acel moment, vom putea deschide cele 750 de centre care sunt prevăzute din etapa a doua, centre care prevăd circa 166 de cabinete de vaccinare. Avem o capacitate de vaccinare de peste 100.000 de persoane pe zi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă seară, la Antena 3.

Citeste si: Ministerul Sănătății a făcut anunuțul despre vaccinul anti-Covid-19: „În cazul femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate...”

10 milioane de români vaccinați până la 1 septembrie 2021

El a precizat că astfel, la 1 septembrie România ar ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, „chiar cu două doze”.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anunţă că în luna februarie România aşteaptă 800.000 de doze de la compania AstraZeneca, iar alte 180.000 de doze de la compania Moderna. În următoarele două săptămâni, alte 163.000 de doze vor intra în ţară, livrate de la producătorul Pfizer.

Citeste si: Criza de vaccinuri, tot mai serioasă. Sunt amânați de la vaccinare toți românii cu vârsta sub 65 de ani

valeriu gheorghiță vaccinare români
Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea românilor.[Sursa foto: google]

„Sunt cel puţin 900.00 de persoane noi programate în momentul de faţă şi mai este o listă de aşteptare de aproape un milion de persoane. Am avea nevoie de mult mai multe doze, dar cred că trebuie să avem răbdare cu toţii pentru că pe măsură ce vor veni mai multe doze, misiunea noastră este să le folosim cât mai eficient, cât mai rapid şi într-un mediu cât mai sigur”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Cum se schimbă strategia de vaccinare anti-COVID. Cine se mai poate imuniza în luna februarie

Medicul a menţionat că rata de vaccinare în rândul persoanelor din prima etapă este estimată că a depăşit 90%, procent care este peste aşteptări şi care reprezintă un mesaj de încredere adresat de profesioniştii din sistemul medical populaţiei generale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si