Versatilitatea legumelor congelate – În ce tipuri de preparate le puteți folosi?

Versatilitatea legumelor congelate – În ce tipuri de preparate le puteți folosi?

Fie că vă place sau nu să gătiți, trebuie să recunoașteți că produsele congelate vă fac treaba mai ușoară. De la legume sau amestecuri de legume până la fructe congelate, aveți o mulțime de ingrediente din care să alegeți.

Însă, astăzi ne vom concentra pe legumele congelate. În rândurile ce urmează vă vom ajuta să alegeți legumele potrivite pentru diverse mâncăruri, convingându-vă astfel și de versatilitatea lor. Aveți o varietate largă de opțiuni. Nu trebuie decât să vă gândiți la ce sortimente vă sunt de folos și să vă dați frâu liber imaginației pentru a crea cele mai gustoase mâncăruri. Așadar, dacă vă doriți să aflați despre ce este vorba, citiți în continuare.

Legumele vin cu un aport uriaș de vitamine și minerale necesare în dieta de zi cu zi. Fie că sunt proaspete sau congelate, legumele  dispun de aceleași beneficii, beneficii pe care și le păstrează și după gătire. După cum v-am promis, ne vom concentra pe versatilitatea lor și modurile diverse în care le puteți prepara. Vă garantăm că veți obține mâncăruri mai gustoase ca niciodată.

Mesele în familie vor fi un deliciu. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, iată la ce tipuri de preparate puteți adăuga legume congelate.

Primele preparate sunt supele și ciorbele, după cum v-ați așteptat. Vă recomandăm să optați pentru un amestec de legume. Puteți alege din opțiuni ce conțin ardei, dovlecei, păstârnac și păstăi sau din opțiuni cu mazăre, cartofi, morcovi și conopidă, de exemplu. Aveți atât de multe varietăți la dispoziție încât, la final, tot ce contează este să vă fie de folos.

Aceste amestecuri pot fi adăugate la începutul preparării de supă sau ciorbă, pentru a prinde gust și a fierbe corespunzător. Însă, mai există încă un tip de preparat cu zeamă, pe lângă acestea clasice. Legumele congelate pot fi folosite și la supele cremă. Nu trebuie decât să le lăsați la fiert până pot fi pătrunse cu furculița și să le pasați cu blenderul, direct în oală. Asemenea preparate merită savurate cu întreaga familie.
Nu uitati ca si fructele congelate  sunt perfecte pentru sezonul rece!

Cea de-a doua opțiune pe care o puteți încerca sunt tocănițele. Aici, ar fi mai înțelept să alegeți legumele de sine stătătoare în defavoarea amestecurilor. Puteți opta pentru pungi cu morcovi, mazăre, dovlecei, ardei și ceapă congelate. Preparați sosul favorit, lăsați să fiarbă împreună cu cartofi și, aproape de final, adăugați câte puțin din aceste legume pentru completarea preparatului.

Veți obține tocănițe savuroase și cremoase.

Trecem mai departe și ajungem la cel de-al treilea preparat. Acum este vorba despre legumele stir-fry. Fie că le preparați singure, fie alături de orez prăjit, mâncarea obținută va fi una demențială, cu texturi și arome aparte. Tot ce trebuie să faceți este să trageți legumele la tigaie în puțin unt, până ce acestea capătă textura dorită. Le puteți servi mai moi sau mai crocante, după preferințe.

Veți obține o mâncare fresh și plină de vitamine.

Cel de-al patrulea preparat ne vorbește despre legumele la cuptor. Aici aveți două opțiuni: caserola de legume sau caserola de paste. Pentru prima rețetă, alegeți amestecul de legume congelate preferat, puneți-l peste un pat de cartofi tăiați rondele, adăugați un sos roșu deasupra și lăsați la cuptor până la rumenire. Înainte de încheiere, radeți și puțin cașcaval deasupra, pentru mai multă cremozitate.

Pentru a doua rețetă, alegeți mazăre, broccoli sau spanac congelat, puneți peste pastele deja gătite din caserolă, amestecați cu sosul alb și lăsați să se gătească la cuptor. Garnisiți cu mozzarella sau parmezan și vă veți bucura întreaga familie.

Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cel de-al cincilea preparat: omleta cu legume. Este foarte ușor. Trebuie doar să gătiți omleta în tigaie și să adăugați mazăre, morcovi sau ardei congelați peste. Ce poate fi mai apetisant și mai rapid decât acest mic dejun simplu?

Iar acum că ați citit despre toate preparatele, v-ați convins de versatilitatea produselor? Noi așa sperăm! Pentru și mai multă inspirație, puteți naviga mediul online.


Autor

Alis Pop este absolventă a Universității Hyperion din București, Facultatea de Jurnalism și a Școlii de Televiziune ”Tudor Vornicu” din București.

Experiență profesională:
- Redactor TV – a scris de știri de actualitate: din sfera socialului, politicului, evenimentului, sportului, multe dintre ele fiind de Breaking News.
- Redactor online - a scris materiale pe zona de monden, cu personaje celebre din România, dar și din străinătate, materiale din sfera astrologiei și materiale pe zona de actualitate: social, sport, eveniment
- Stagii de practică la Impact de Gorj și Radio Europa FM.

Îți Recomandăm Și...