Veste uriașă pentru români! Primăria Capitalei acordă între 200.000 de lei și 480.000 de lei - Vezi dacă te încadrezi

Primăria Capitalei acordă între 200.000 de lei şi 480.000 de lei finanţare nerambursabilă pentru proiecte în domeniul social.

K.B., miercuri 22 mai 2019 , 14:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primăria Capitalei a lansat sesiunea de selecţie publică de proiecte pentru activităţi nonprofit de interes local, în vederea dezvoltării şi diversificării serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile dezavantajate social.

In acest an este prevazuta o singura sesiune de selectie a proiectelor. Suma totală alocată pentru anul 2019 este de 6.000.000 de lei.
Regulamentul privind finanţările nerambursabile de la bugetul local a fost aprobat încă din anul 2018, prin HCGMB nr.274/2018.

Citeste si: Bătaie de joc! Câți lei a cerut un taximetrist din București pe o cursă de 6 km

Cererile de finanţare se depun la Registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, cu sediul în Str. Constantin Mille, nr. 10, sector 1, Bucureşti, până în 18 iunie la ora 16.30.

„Solicitanţii care pot participa la procedura de atribuire a contractului de finanţare nerambursabilă sunt persoanele juridice fără scop patrimonial – asociaţii şi fundaţii – sau culte religioase recunoscute conform legii, care sunt acreditate şi, după caz, licenţiate ca furnizori de servicii sociale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în domeniu. Una dintre condiţiile de participare la selecţie este ca durata de implementare a activităţilor proiectului (perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data finalizării ultimei activităţi prevăzute în cadrul proiectului) să nu depăşească data de 15.12.2019”, a transmis Primăria Capitalei.

Citeste si: Un bărbat și-a pus capăt zilelor din cauza ratelor

Sursa citată a precizat că selecţia şi evaluarea cererilor de finanţare depuse, va fi realizată de Comisia de evaluare în perioada 19.06.2019 – 25.06.2019.

Sumele acordate pentru fiecare proiect în parte depind de categoria acestuia, astfel: maxim 480.000 lei pentru fiecare proiect de tip I (buget total alocat în valoare de 4.800.000 lei); maxim 200.000 lei pentru fiecare proiect de tip II (buget total alocat în valoare de 600.000 lei) și maxim 200.000 lei pentru fiecare proiect de tip III (buget total alocat în valoare de 600.000 lei).

La proiecte sociale de tip I se încadrează sectorul neguvernamental în vederea dezvoltării şi diversificării serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile, dezavantajate social, precum și incluziunea socială a persoanelor supuse riscului marginalizării.

Citeste si: Scene halucinante cu parinții la masă

Potrivit Strategiei Locale privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei în Municipiul Bucureşti 2017 – 2021 beneficiarii programelor de asistenţă socială, din municipiul Bucureşti sunt: copiii aflaţi în dificultate; tinerii aflaţi în situaţie de risc/ Tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului; persoane adulte în situaţii de vulnerabilitate (persoane cu dizabilităţi, consumatorii de droguri, persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate, victimele violenţei în familie, victimele traficului de persoane, persoane adulte fără adăpost, persoane şi familii cu risc de excluziune socială inclusiv persoanele de etnie romă /situaţii de urgenţă, refugiaţi / imigranţi); persoanele vârstnice.

Citeste si: Atac incredibil al lui Mircea Badea la premierul Dăncilă: ”După ce imbecila planetei a delarat că va participa la cvorumul..”

La proiecte sociale de tip II se încadrează efectuarea de studii, cercetări, prognoze în domeniul social, iar din categoria proiecte sociale tip III fac parte: respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor din grupurile vulnerabile; prevenirea şi combaterea discriminării; egalizarea şanselor pentru persoanele din grupurile vulnerabile; reinserţia pe piaţa forţei de muncă și solidaritatea socială, responsabilizarea societăţii civile.

Ghidul solicitantului prezintă exemplificări cu caracter orientativ pentru fiecare categorie de proiecte în parte.

Primăria Capitalei menţionează că, pe parcursul implementării proiectelor, beneficiarii finanţării au obligaţia de a întocmi şi prezenta o serie de rapoarte (precizate, de asemenea, în Ghidul solicitantului), potrivit A1.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si