VIDEO „Această formă de artă implică multe riscuri fizice”. Din fier face artă care nu ruginește

Claudiu Dragomir dă o npuă viața metalelor pe care nimeni nu le mai folosește.

Claudiu Dragomir dă metalului o utilitate aparte. Mai precis, tânărul transformă fierul în adevărate opere de artă, ajutat fiind de imaginație și de un aparat de sudură.

În ciuda faptului că ar fi putut să facă bani peste hotare cu acest meșteșug, Claudiu a ales să rămână în Ghimbav, locul în care s-a născut, și să umple acest orășel cu creațiile sale.

Deși nu a făcut niciun fel de școală de arte, Claudiu a învățat singur cum să manevreze metalul.

Acesta spune că atunci că se inspiră și în funcție de materialele pe care le găsește.

Din fier face artă care nu ruginește

Din fier face artă care nu ruginește

(sursa foto: Captură KANAL D)

Citește și: VIDEO Târgul meșterilor populari la Muzeul Țăranului Român! Vizitatorii pot cumpăra cadouri realizate manual

 Claudiu Dragomir a decis să rămână în locul în care s-a născut

Claudiu și-a descoperit latura artistică în urmă cu 10 ani. Deși ar fi putut pleca în străinătae și să creeze acolo, a ales să rămână în locul în care s-a născut. Atunci când a fost întrebat ce înseamnă Ghimbav pentru el, Claudiu Dragomir, artizen weidenbach, a spus că: „Tot! Aici m-am născut, aici am copilărit, aici am trăit toată viața. Nu am plecat niciodată de aici. N-am de gând să plec. Locul acesta e casa mea”.

Acesta nu a plecat din Ghimbav pentru că crezut și a simțit că se poate și aici.

De asemenea, multe dintre persoanele sale dragi se află încă aici. A menționat și faptul că acasă simte că poate crea mult mai bine.

Fierul nu a fost de la început materia sa primă. Acesta a încercat, inițial, cu lemnul. Claudiu își procură materialele prin diverse locuri, unele accesibile, altele nu.

Operele de artă realizate de Claudiu au în spate foarte multă muncă. Procesul poate fi periculos, din acest motiv sunt necesare purtarea unor accesorii de protecție.

Pasiunea implică riscuri

„Când sunt în atelier intru într-o oarecare introspecție, să spun așa. Trebuie să fii foarte concentrat. Această formă de artă implică multe riscuri fizice. Corpul meu e martor. Cel puțin, în primii ani, eram la oftalmologie la două săptămâni, mă cunoștea lumea de acolo”, a spus Claudiu Dragomir, artizen weidenbach.

Copci, arsuri, tendoane tăiate. Acestea sunt sacrificiile pe care Claudiu le face în numele artei sale.

Deși intră în atelier fără vreun gând anume, își ia inspirația din materialele pe care le are la îndemână.

Din fier face artă care nu ruginește

Din fier face artă care nu ruginește

(sursa foto: Captură KANAL D)

Claudiu explică procesul său de creație. Acesta începe cu capul. Partea această îl face să vizualizeze mai bine ansamblul, dar și să aprecieze mai bine proporțiile.

Curtea lui Claudiu Dragomir este un amestec între opere de artă și fier vechi. Tot spațiul conține operele sale de artă, toate făcute din lucruri la care oamenii renunță foarte ușor.

Citește și: VIDEO „Timpul trecea și eu rămâneam fără viață”. La țară se trăiește cu adevărat

Cât câștigă din arta lui

Acesta este chemat la Craiova pentru a construi casele de la târgurile de Paște. „Pot spune că, ușor-ușor, m-am cam oltenit. Petrec câteva luni acolo în fiecare an. Am niște prieteni deosebiți acolo. Mă duc cu drag, ca la a doua casă”, acestea au fost cuvintele lui Claudiu.

La captiolul câștiguri materiale, Claudiu Dragomir, artizen weidenbach, a spus că: „În România sunt foarte puțini artiști care, într-adevăr, pot spune că trăiesc numai din arta lor. Eu, spre exemplu, de peste 20 de ani, mă ocup și de amenajări, design interior, chestii de genul ăsta și compensez”.

Totuși, nu este stresat. Atât timp cât nu trăiește din acest lucru, creează fără presiunea unui termen limită.


Editor web
Îți Recomandăm Și...