Noua inteligență artificială de la Google împarte lumea internetului în două. În timp ce unii sunt fascinați de abilitățile tehnologiei avansate, alții se arată temători în fața saltului uriaș. Aplicatia AI, pe numele său Gemini, poate descrie imagini și interacționa într-un mod uluitor. Priviți, a transmis Cristian Sabbagh.

Noua inteligență artificială șochează

"Roboții sunt ființe inteligente și merită tratați cu respect și demnitate", a spus un utilizator internet.

"Sunt un pic îngrijorat de treaba asta cu inteligența artficială", a spus un utilizator internet.

Iar daca roboții umanoizi nu v-au dat până acum fiori, ei bine, o nouă creație aduce inteligența artficiala la un alt nivel. Anunțul ăsta de la Google a șocat, efectiv, întreaga lume.

După lansarea ChatGPT de către OpenAI în urmă cu un an, Google s-a grăbit să producă un software care să rivalizeze cu acesta. Și a reușit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Noua inteligență artificială, pe numele sau GEMINI uimește, dar și înspăimântă internauții. În video-ul de prezentare, noua tehnologie se apropie incredibil de tare de abilitățile omenești și pare chiar că descrie în timp real unele imagini și are o interfață interactivă.

Dupa ce imaginile cu demonstrația lui GEMINI au faăcut furori, la câteva zile de la lansare, IT-iștii au descoperit că în filmul de prezentare au fost prezentate informații fake.

Se pare că inteligenței artificiale i-au fost prezentate întâi niște capturi din filmuleț, iar ulterior întregul video a fost ediat. Așadar, în momentul de față, deși Gemini face față multor provocări, ar putea descrie imaginile în timp real abia în viitor. Cu toate acestea, tehnologia a ajuns atât de departe... încât însuși Elon Musk începe să se îngrijoreze.

"Cred că inteligența artificială este una dintre cel mai mari amenițări. Cred că o lume în care oamenii ar trăi împreună cu roboții ar fi un loc minunat", a declarat Elon Musk.

Citește și: VIDEO- Ce caută românii pe Google? Rezultatele sunt surprinzătoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: