Mulți dintre români vor ciocni de Paște ouă fierte și vopsite în Olanda sau Austria. Supermarketurile au la vânzare cofraje cu ouă aduse de la câteva mii de kilometri distanță. Medicii atrag atenția că important este ca produsele cumpărate în această perioadă să fie proaspete. Și recomandă citirea cu atenție a etichetelor.

Ouăle vopsite, aduse din Olanda și Austria

Ouăle gata vopsite se găsesc, în această perioadă, în aproape toate supermarketurile. Se vând la cofraje de 10 bucăți și costă între 15 și 26 de lei. Pe eticheta este scris alături țară de proveniență și conținutul stratului care le ga culoarea aprinsă, strălucitoare.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași-  E important felul în care ele sunt vopsite, cu ce tip de colorant, să fie unul alimentar, unul autorizat, astfel încât să nu producă reacții alergice sau tulburări digestive.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Cu gândul să economisească timp, sunt destui români care cumpără ouă gata vopsite. Alții, nici nu vor să audă de această variantă.

Citește și: VIDEO- Dulciuri cu tematică de Paște. Care sunt deserturile vedetă ale perioadei

Esențial, la mesele îmbelșugate de sărbători, este că alimentele să fie proaspete.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași- Alimentele trebuie să fie proaspete să fie din surse controlate. Să nu se consume la o distanță mare față de momentul în care au fost preparate.

Cei care aleg să vopsească acasă ouăle de Paște, apelează de câțiva ani la metodă bunicilor: cu sfeclă sau coji de ceapă. Culorile nu vor fi la fel de intense că în cazul vopselei din comerț, însă medicii ne asigura că este varianta cea mai sănătoasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si