VIDEO | Prințesele din grajdul-ruină. Reportaj emoționant

Viața a fost crudă cu o familie din Dâmbovița, care, în România anului 2020, se luptă să trăiască într-un grajd! Mai trist e că vorbim de cinci copii, iar cel mai mic dintre ei abia a împlinit doi ani! Abia au cu ce să se hrănească și nici nu mai îndrăznesc să viseze la o viață demnă de acest secol. Tatăl se zbate să ridice o casă din materiale aruncate de alții la gunoi.

Author: D.S. marți 04 februarie 2020 , 19:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Copila e doar unul din cele cinci suflete care se zbat să supraviețuiască pe un colț de iad, prizoniere în spatele unui gard vitreg care le rupe de civilizație.

Sărmanele fete cresc într-un grajd abandonat al unui fost C.A.P. de la marginea satului Gheboaia din Dâmbovița.

Cea mai mică are 2 ani și- cât e ziua de lungă- aleargă una după alta pe câmp sau se cațără pe mormanul de vreascuri strânse de tată ca să le încălzăsească nopțile reci cu ajutorul unei sobe improvizate.

Citeste si: Pensionarii români, săracii Europei. Cât primește în medie, un pensionar și cât trebuie să dea pe mâncare și utilități

Stâlpul familiei povestește că a lucrat în trecut la oțelărie și mulți ani au reușit să stea cu chirie. S-a îmbolnăvit, însă, la ficat și nu a mai putut munci.

Fără bani, au rămas pe drumuri. Inițial, s-au refugiat într-o altă ruină, dar au fost scoși afară de proprietar. Apoi- soția bărbatului- care e cu handicap- s-a dus la primar și l-a implorat să-i ajute cu un acoperiș deasupra capului.

Trei dintre fete s-au căsătorit și au plecat din sat. Restul au rămas să trăiască așa cum pot din alocații și ajutor social.

Prințesele din grajdul-ruină

Între timp, bărbatul s-a apucat să ridice o căsuță peste drum, pe un teren pe care fostul primar i l-a tot promis de câțiva ani, dar pe care actual edil abia zilele acestea i l-a dat cu acte.

Omul a strâns cărămizi, uși sau scânduri aruncate de alții ca să poată încropi măcar o arătare de locuință. Mai e cale lungă până când se vor putea muta aici.

Citeste si: RAPORT: Romania, in topul saraciei si mortalitatii in randul copiilor. 150.000 de copii adorm flamanzi

Fără ajutor- însă- nu va ieși la liman. Dacă cineva vrea să întindă o mână de ajutor, o asociație se ocupă de cazul acestor suflete. Oricine poate să doneze oricât în conturile acesteia, numai să specifice numele familiei Mocanu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si