Să fii mamă după vârsta de 35 de ani nu mai este o situație rară, dimpotrivă. Doamnele aleg să facă un copil mai târziu, deși odată cu vârsta cresc și riscurile de complicații în sarcină. Ce trebuie să facem în plus dacă rămânem însărcinate după 35 de ani, aflăm de la medicul primar obstetrică-ginecologie, Diana Cocei”, a spus Simona Pătruleasa.
Citește și: VIDEO De ce femeile se schimbă după naștere? Un specialist vine cu răspunsuri
Femeile care vor să aibă copil după vârsta de 35 de ani trebuie să fie mai precuate
În cazul unei femei însărcinate după vârsta de 35 de ani, controalele trebuie să fie mai atente, riscurile fiind crescute atunci când vine vorba despre complicațiile care pot apărea, atât pentru mamă, cât și pentru copilul din pântec.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro
Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro
Citește și: VIDEO- Primii bebeluși ai anului 2024. Clipe magice pentru mămicile nou-născuților
Medicul recomandă femeilor care au trecut de 35 de ani și vor să aducă pe lume un copil să evite consumul de alcool și de cafea, dar să aibă grijă și la alimentație.
Femeile care rămân însărcinate dup 35 de ani se pot confrunta cu următoarele riscuri: nașteri premature, complicații la nivelul placentei și, în anumite cazuri, nașterea prin cezariană.