Pe 13 aprilie un grup de șase muncitori din India a aterizat pe aeroportul Otopeni. De acolo, au fost dusi in Brasov, la o firmă de construcții, unde mai lucrau si alti indieni.

Vinerea trecută unul dintre noii veniți a aflat că trebuie sa mearga urgent in India. Pentru a se întoarce acasă a fost dus la spital ca să își facă testul pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Autoritatile au decis imediat sa recolteze probe de la toti ceilalti indieni, iar unul dintre ei, un inginer care era in Romania de doi ani, a fost depistat cu tulpina indiana.

Secvențiere a virusului. Tulpina mutantă de

COVID din India este la Brașov

Din momentul în care au aterizat în țară indienii au fost aduși într-un bloc din Brașov, unde sunt cazați fiecare într-o garsonieră separată, cu baie proprie și nu intră în contact în acest moment unii cu ceilalți.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mai mult decât atât, în toată perioada cât au stat în România, indienii nu au avut legătură cu nimeni altcineva pentru că angajatorul s-a asigurat să le ofere transportul de aici de la bloc, pănâ la șantier și înapoi

Deşi inginerul depistat cu tulpina indiana nu a plecat din România în ultimele luni, cel mai probabil bărbatul s-a infectat de la muncitorii sositi recent.

Specialiștii trag un semnal de alarmă, mai ales că reprezentanţii organizaţiei mondiale a sănătăţii spun că este posibil ca vaccinul să ne poată proteja doar de formele severe de îmbolnăvire, nu şi

de boală.

„Tulpina indiana se caracterizeaza prin doua mutatii care se asociaza cu reducerea activitatii neutralizante a anticorpilor, obtinuti dupa vaccinare, insa nu este un impact semnificativ care sa reduca eficienta vaccinului, asa incat mesajul ramane unul clar, de a ne vaccina intr-un numar cat mai mare”, atrage atenția coordonatul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Tulpina de COVID care face ravagii a fost descoperită în India, la finalul anului trecut

Această mutaţie indiană a fost descoperită la sfârşitul anului trecut, într-o provincie din vestul Indiei, iar acum, la jumătatea lunii aprilie, au fost confirmate primele cazuri in Europa. În prezent, tulpina este confirmata in aproximativ 20 de tari.

Desi, deocamdata, nu se cunosc foarte multe detalii despre aceasta tulpina, cert este ca mutatia face ravagii in India, care in fiecare zi bate noi recorduri negative. Ieri, de exemplu, aproape 380 de mii de cazuri au fost raportate.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si