VIDEO - Un bărbat s-a otrăvit cu antiinflamatoare, de teamă să nu ia COVID

De teamă să nu ia COVID, un bărbat din Neamț a ajuns din lac, în puț. Zilnic - vreme de-aproape un an - a înghițit antiinflamatoare până i s-a făcut rău.

Webeditor: Iulian Ciurea vineri 18 iunie 2021 , 19:20

Speriat de COVID, bărbatul s-a otrăvit cu antiinflamatoare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Mai bine să tratezi, decât să previi- și-a spus probabil bărbatul care a aplicat însă pe dos expresia devenită proverb.

Sănătos tun, dar speriat de pandemie, a înghițit antiinflamatoarele ca pe vitamine, fiindcă a crezut că o să-l ferească de covid.

N-a făcut boala de care se temea, ci alta, mai gravă:

„Am descoperit o insuficiență acută gravă după ce a consumat 1 an de zile paracetamol și algocalmin, cu scopul de a preveni, în momentul in care se simtea rau, in loc sa opreasca aceste medicamente, a luat si mai multe”, spune medicul nefrolog.

Cum era de așteptat, i s-a făcut rău. Soția a fost cea care a sunat la 112:

Medicii spun că e posibil ca pacientul în vârstă de 55 de ani să-și piardă ambii rinichii și iau în calcul transplantul renal. Deocamdată, va sta sub observație medicală aproximativ două săptămâni.

Speriat de COVID, bărbatul s-a otrăvit cu antiinflamatoare

Medicii spun că administrarea îndelungată a pastilelor cu rol antiiflamator este extrem de periculoasă

Chiar dacă medicamentele se vând- fără rețetă- în farmacie nu trebuie să excludem părerea avizată a specialistului- singurul îndreptățit să calculeze dozajul și perioada tratamentului.

Ca dovadă tragedia petrecută- cu doar câteva luni în urmă la Botoșani- când un bărbat bolnav de covid a murit după ce a înghițit paracetamol cu pumnul.

Automedicația e o problemă în toată Europa și face sute de victime, anual.

Ca să combată obiceiul periculos al celor care ignoră medicului, în Franța, paracetamolul, ibuprofenul și aspirina mai pot fi vândute doar după o evaluarea pe proprie răspundere a farmacistului.


 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic
spotmedia.ro
S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că... S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că ministrul Muncii și liderul PSD nu ştiu ce vorbesc
spotmedia.ro
Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt... Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt zeci de sortimente
b1.ro
Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au... Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au vaccinat cu ambele doze anti-Covid
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si