Mai bine să tratezi, decât să previi- și-a spus probabil bărbatul care a aplicat însă pe dos expresia devenită proverb.

Sănătos tun, dar speriat de pandemie, a înghițit antiinflamatoarele ca pe vitamine, fiindcă a crezut că o să-l ferească de covid. N-a făcut boala de care se temea, ci alta, mai gravă:

„Am descoperit o insuficiență acută gravă după ce a consumat 1 an de zile paracetamol și algocalmin, cu scopul de a preveni, în momentul in care se simtea rau, in loc sa

opreasca aceste medicamente, a luat si mai multe”, spune medicul nefrolog.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu- wowbiz.ro

Cum era de așteptat, i s-a făcut rău. Soția a fost cea care a sunat la 112:

Medicii spun că e posibil ca pacientul în vârstă de 55 de ani să-și piardă ambii rinichii și iau în calcul transplantul renal. Deocamdată, va sta sub observație medicală aproximativ două săptămâni.

Speriat de COVID, bărbatul s-a otrăvit cu antiinflamatoare

Medicii spun că administrarea îndelungată a pastilelor cu rol antiiflamator este extrem de periculoasă

Chiar dacă medicamentele se vând- fără rețetă- în farmacie nu trebuie să excludem părerea avizată a specialistului- singurul îndreptățit să calculeze dozajul și perioada tratamentului.

Ca dovadă tragedia petrecută- cu doar câteva luni în urmă la Botoșani- când un bărbat bolnav de covid a murit după ce a înghițit paracetamol cu pumnul.

Automedicația e o problemă în toată Europa și face sute de victime, anual.

Ca să combată obiceiul periculos al celor care ignoră medicului, în Franța, paracetamolul, ibuprofenul și aspirina mai pot fi vândute doar după o evaluarea pe proprie răspundere a farmacistului.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si