Una dintre cele mai frecvente greseli este sa gatim mancarea intr-o tigaie care nu e suficient incalzita.

O alta greseala comuna este inghesuirea mai multor bucati de carne intr-o oala. Desi vom castiga timp, alimentele nu se vor gati cum trebuie pentru ca nu exista spatiu suficient care sa permita eliminarea aburului.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Totodata, trebuie precizat ca exista o diferenta majora intre a fierbe o mancare si a o da in clocot. Cand apa fierbe, ies la suprafata bule o data pe secunda sau la cateva secunde, in timp ce atunci cand apa clocoteste, bulele apar foarte repede una dupa alta. E foarte important sa respectam instructiunile specifice fiecarui preparat. De exemplu, o mancare care este data in clocot, desi ar trebui fiarta, va fi uscata, mai ales daca este vorba de carne, noteaza adevarul.ro.

Niciodata nu trebuie sa punem pe foc carnea scoasa direct in frigider, pentru ca riscam sa se gateasca inegal. Cel mai bine e sa o lasam la temperatura camerei timp de 15-30 de minute inainte de a o gati. Un alt lucru important e sa nu intoarcem carnea prea des.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si