Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre explozia cazurilor de coronavirus în România și a declarat că speră să nu se adeverească avertismentul Centrului European de Control al Bolilor lansat săptămâna trecută.

Author: Catalina Popa vineri 02 octombrie 2020 , 17:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Rafila, declară că numărul cazurilor de infecţie cu SARS-COV2 creşte din cauza transmiterii comunitare „mai intense” care apare în diverse zone din ţară, inclusiv în București.

„Numărul de cazuri creşte datorită transmiterii comunitare mai intense care apare în diverse zone din ţară, inclusiv în Capitală. (…) Incluzându-i şi pe cei care vin temporar în Bucureşti, avem 20% din cazuri în Bucureşti. Este clar că ai o transmitere comunitară, adică te îmbolnăveşti prin contactul cu o persoană infectată pe care nu o cunoşti, nu poţi să asiguri trasabilitatea, nu poţi să testezi persoanele din jur, pentru că nu ştii cine te-a îmbolnăvit”, a declarat Rafila miercuri seara la Digi 24.

Citeste si: Clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu e pusă pe scandal: ”O harababură! Cea mai proastă a tuturor timpurilor!”

  "Redeschiderea școlilor a dus la creșterea infectărilor"

„Sper însă să înşelăm aşteptările Centrului European de Control al Bolilor, care a lansat săptămâna trecută un avertisment şi persoanele care se infectează în România să fie

mai puţin din rândul celor din categoriile vulnerabile, încât să putem să avem un sistem de sănătate care să poată să preia cazurile care trebuie tratate, să nu fie o presiune mai mare decât sistemul poate să primească”, a afirmat Rafila.

Citeste si: Nicușor Dan, declarații senzaționale despre studenția lui: ”Nu ratam nici un chef în Grozăveşti sau în Regie. Aveam un mare succes la chimiste!” EXCLUSIV

„Sigur, dacă luăm diverse clasamente – un index european care este publicat în fiecare an referitor la performanţa sistemului de sănătate – într-adevăr, suntem acolo umăr la umăr cu Bulgaria pe ultimele poziţii din UE, dar nu este total neaşteptat, pentru că avem şi cea mai mică sumă şi din punct de vedere procentual şi din punct de vedere al sumei efective alocate sistemului de sănătate. Aşa că având în vedere câţi bani se alocă sistemului de sănătate, stăm destul de bine, depinde cum priveşti lucrurile”, a completat Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si