Angela Merkel spune ca nu va face niciun fel de concesii britanicilor dupa iesirea din UE: "Asa pot si alte tari sa spuna ca nu mai vor romani si bulgari"

Germania doreste relatii amicale cu Marea Britanie, insa va continua sa insiste ca Londra sa se bucure de un acces deplin la piata interna europeana doar daca accepta libera circulatie a cetatenilor europeni, a reiterat sambata Angela Merkel, care a evocat o respingere a muncitorilor bulgari si romani, relateaza Reuters The Associated Press.

sâmbătă 15 octombrie 2016 , 21:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul britanic Theresa May, care nu a declansat inca negocierile in vederea iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana (UE), pare pregatita sa acorde prioritate controlului imigratiei.

Merkel argumenteaza ca, daca se vor face concesii in domeniul liberei circulatii a muncitorilor, acest lucru va crea un precedent periculos in UE.

Ea a declarat sambata ca, in pofida faptului ca regreta decizia britanicilor de a parasi blocul european, "nu putem actiona pentru a pune, intr-un final, in discutie, intreaga Uniune Europeana". "Daca incep sa fac concesii cu privire la libertatea de miscare, atunci alta tara va veni maine si va spune «nu vreau nici eu asa de multi muncitori bulgari si romani»", a declarat ea intr-o conferinta a tinerilor din cadrul CDU.

"Iar atunci va veni o atreia tara, iar apoi vor veni forte de extrema din Europa, iar noi ne vom inchide cu totii frontierele din nou si nu va mai exista nicio libertate de miscare, iar asta nu mai este Europa", a adaugat ea.

Cancelarul a subliniat ca accesul Regatului Unit pe piata unica europeana depinde de acceptarea de catre Londra a celor patru libertati, inclusiv libertatea circulatiei persoanelor.

"Daca Marea Britanie spune nu, atunci nu poate sa primeasca un acces deplin la piata unica europeana", a subliniat ea. "Voi evalua intotdeauna lucrurile in favoarea Marii Britanii, insa pastrand mereu in minte faptul ca noi, cele 27 de state membre, vrem sa ne pastram Europa noastra", a mai subliniat cancelarul german.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si