Astfel, miercuri, 1 septembrie 2021, Reuters a transmis informația potrivit căreia Pfizer şi Merck & Co au anunţat miercuri noi studii clinice referitoare la medicamente antivirale orale pentru Covid-19, în contextul intensificării cursei pentru dezvoltarea unui tratament uşor de administrat împotriva acestei boli posibil fatale.

Pfizer a declarat că studiul de fază medie şi târzie va înrola 1.140 de adulţi nespitalizaţi, diagnosticaţi cu infecţie cu coronavirus, care nu sunt expuşi riscului de boli grave.

Pacienţii din studiu vor primi pilula Pfizer, cunoscută sub numele de PF-07321332, şi o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi utilizat pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecţia cu HIV.

Citeste si: Doctor renumit din România: „Este dovedit că vaccinații se pot infecta și pot transmite boala”

Cum funcționează medicamentul anti-COVID

Medicamentul Pfizer este conceput pentru a bloca activitatea unei enzime cheie care este necesară pentru multiplicarea coronavirusului.

Merck a declarat că noul său studiu va studia medicamentul experimental molnupiravir pentru prevenirea Covid-19 în rândul adulţilor din aceeaşi gospodărie, atunci când unul dintre aceştia este diagnosticat cu infecţie coronavirus simptomatică.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis: ”Am avut o discuție aprofundată cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”- stirileprotv.ro

Merck şi partenerul Ridgeback Biotherapeutics efectuează deja un studiu în stadiu târziu al tratamentului la pacienţii care nu sunt spitalizaţi, pentru a vedea dacă reduce riscul de spitalizare sau deces.

Molnupiravir este un tip de antiviral conceput pentru a introduce erori în ARN-ul virusului care, în cele din urmă, îl împiedică să se multiplice.

Studii de laborator[Sursa foto: PixaBay]

Toamna aceasta vom afla dacă medicamentul este sau nu eficient

Pfizer a început în iulie un studiu diferit al PF-07321332 la adulţii cu infecţie Covid-19 care prezintă un risc ridicat de a se îmbolnăvi grav din cauza condiţiilor de sănătate preexistente, cum ar fi diabetul. Compania a declarat că aşteaptă rezultatele iniţiale ale studiului în această toamnă.

Pfizer, Merck şi compania farmaceutică elveţiană Roche au făcut cele mai multe progrese în dezvoltarea a ceea ce ar fi prima pastilă antivirală pentru a trata sau, eventual, preveni Covid-19.

Citeste si: Specialiștii monitorizează o nouă variantă SARS-CoV-2: Ce mutații prezintă varianta columbiană?

Singurul tratament anti-COVID

Până în prezent, medicamentul intravenos Veklury, al companiei Gilek Sciences, cunoscut generic sub numele de remdesivir, este singurul tratament antiviral aprobat pentru Covid-19 în Statele Unite.

Roche şi partenerul Atea Pharmaceuticals au declarat în iunie că datele timpurii dintr-un studiu privind antiviralului lor experimental AT-527 au arătat că acesta a scăzut încărcătura virală la pacienţii spitalizaţi.

Citeste si: Este interzis ca bradul de Crăciun să fie transportat cu mașina! Care este amenda pe care șoferii o primesc, dacă nu respectă această regulă- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul momentului despre David Popovici! Gheorghe Hagi și Nadia Comaneci au mai reuşit această performanță- radioimpuls.ro

Citeste si: Un „obiect luminos” bizar care a apărut pe cer sâmbătă provoacă nelinişte în Iran- antena3.ro

Merck a declarat în iunie că guvernul SUA a fost de acord să plătească aproximativ 1,2 miliarde de dolari pentru 1,7 milioane de cure de molnupiravir, dacă se va dovedi că funcţionează şi este autorizat de autorităţile de reglementare.

Compania Merck a mai declarat că se aşteaptă să solicite autorizaţie de utilizare în caz de urgenţă a molnupiravir în SUA cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2021.

Când se va putea utiliza medicamentul de la Pfizer

Pfizer a afirmat, în iulie, că dacă studiul clinic pentru l PF-07321332 va avea succes va depune o solicitare pentru autorizaţia de utilizare de urgenţă în trimestrul patru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si