Medicul Emilian Imbri spune adevărul despre anticorpii monoclonali: ,,Vaccinul te scapă de sicriu''

Doctorul Emilian Imbri a făcut declarații de presă după ce numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere. DSP a anunțat că rata de incidență în Capitală a ajuns la 15,1 la mia de locuitori.

Author: Alexandra Bercea miercuri 13 octombrie 2021 , 16:24

Medicul Emilian Imbri spune adevărul despre anticorpii monoclonali: ,,Vaccinul te scapă de sicriu''

Medicul Emilian Imbri spune adevărul despre anticorpii monoclonali: ,,Vaccinul te scapă de sicriu''

[Sursa foto: viva.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În contextul creșterii rapide a cazurilor de coronavirus, DSP a anunțat că rata de incidență a atins pragul de 15,1 la mia de locuitori. Doctorul Emilian Imbri a făcut declarații despre situația actuală, oferind românilor mesaje ferme.

Citeste si: VIDEO| Noi măsuri în București. Ce anunță autoritățile

Românii ar putea intra din nou în lockdown?

Întrebat dacă ar trebui să se impună un lockdown, Emilian Imbri a spus că acest lucru nu se va întâmpla: "Nu, nu. Nu mai poate rezolva nimic. Nu un lockdown va rezolva situația. Sigur, specialiștii au păreri mai clare în privința asta și spun că un lockdown ar trebui impus și că e inevitabil, dar părerea mea e că în România nu se poate impune nimic în momentul de față.''

Citeste si: Bilanț coronavirus, 13 octombrie. Alte 390 de decese, criza de la ATI tot mai mare

Sfaturile medicului pentru a ne proteja de coronavirus

Întrebat despre ce ar putea fi de făcut în continuare, Emilian Imbri a spus că primul lucru ar fi să nu intrăm în panică: ,,Ce ar fi acum de făcut? Este o părere personală și o părere de bun simț pe care cred că orice om, indiferent de cunoștințe, poate să spună asta: Nu trebuie să intrăm în panică, e primul lucru! Al doilea lucru e că nu e fiecare pe cont propriu, nu că fiecare e cum o vrea Dumnezeu.

Fiecare, în momentul de față, are posibilitatea să arate că știe să se ferească și știe să evite să se îmbolnăvească. Evită clar aglomerațiile, poartă clar mască de protecție și o poartă unde trebuie! Nu peste ochi ca pirații sau sub gât... își spală mâinile foarte bine, își protejează familia și se vaccinează! Vaccinul te ajută să nu ajungi în Terapie Intensivă sau să nu ajungi în acele cutii de lemn... sicrie se numesc! Deci nu ajungi în sicriu!”   

Citeste si: În jur de 58.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Anunțul oficial al autorităților

,,Salvarea nu vine de peste hotare. Nicio țară nu o să ne ia bolnavii"

Emilan Imbri spune adevărul despre anticorpii monoclonali: "Salvarea nu vine de peste hotare. Nicio țară nu o să ne ia bolnavii. Haideți să terminăm, ăștia care nu pricepem nimic despre medicină! Asta nu înseamnă că-i jignesc, dar nu au pregătirea necesară să înțeleagă. Haideți să nu vehiculăm zvonuri de genul: "primim acum ajutor în anticorpi monoclonali și dintr-o dată eliberăm paturile ocupate de bolnavii grav". Nu este adevărat! Tratamentul cu anticorpi monoclonali se face mai mult preventiv, se face la formele ușoare de boală, nici într-un caz la ce avem noi acum, că noi gemem de cazuri grele!''

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 21 septembrie. Record negru de infectări și decese în valul 4

Sursa: dcnews.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si