Când se împodobește bradul de Crăciun? Iată când trebuie împodobit bradul, dar și ce alte tradiții trebuie respectate de Crăciun!

Când se împodobește bradul de Crăciun?

Bradul de Crăciun se orneaza în Ajunul Craciunului și simbolizează viața infinită, deoarece este un copac vesnic verde. Acesta are mereu în varf o stea care amintește de cea care i-a călăuzit pe magi spre Hristos.

Citește și: Crăciun cu bere în loc de vin

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Daca la început era împodobit cu hârtie colorată și biscuiți, acum decorațunile pot fi beteala, globuri, dulciuri și instalații luminoase. Se crede că traditța împodobirii bradului a pornit de la popoarele germanice.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun

Înainte de ajun, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, în unele zone ale țării se face masa de ajun, pentru sufletele morților, cu alimente de post la care este invitat și preotul ca să le guste și să le binecuvânteze.

Tot în această perioadă încep și colindele de Crăciun, care anunță Nașterea Domnului.

Tradiția spune că Dumnezeu a lăsat colindele pe pământ special ca să ne mai scape de păcate, iar când acestea nu se vor mai auzi, vor ieși diavolii pe pământ.

Una dintre cele mai îndrăgite tradiții de Craciun este mersul cu colindul. În prima zi de Crăciun, colindătorii merg din casă în casă cu steaua în mână și le vestesc oamenilor nașterea lui Iisus prin cântece și poezii.

Se spune că acela care nu le deschide poarta colindătorilor va avea parte de un an neroditor și de ghinioane în casă, cauzate de zgârcenia de care a dat dovadă.

Tot în data de 25 decembrie, oamenii le trimit urări și mesaje de Crăciun celor dragi, cărora le transmit gândurile lor bune. Un alt obicei popular este atârnarea unei crenguțe de vâsc în case. Vâscul apare în mai multe culturi, iar originea sa nu este cunoscută.

De exemplu, poparele scandinave credeau că vâscul o reprezintă pe zeița dragostei, Friga, și că acele cupluri care se sărută sub vâsc vor fi împreună toată viața. În tradiția creștin-ortodoxă, se spune că acela care pune vâsc în casă va avea un an îmbelșugat, fericire și pace în familie.

Citește și: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si