Povestea marelui artist Nelu Balasoiu este una cu adevarat dramatica. Cantaretul de muzica populara traia singur in casuta lui de langa Slobozia, iar cei care aveau grija de el erau cativa vecini. Acestia erau atenti sa-l hraneasca, sa-l spele, sa-l pazeasca sa nu inunde casa sau sa nu provoace un incendiu. Tot ei erau cei care ii dadeau medicamentele la timp, caci indragitul artist are mai multe probleme de sanatate.

El sufera de diabet, ciroza, i-a fost taiata o parte din laba piciorului, de aceea se deplaseaza greu si deseori cade, iar vecinii il gaseau frecvent prabusit. In plus, in urma cu cateva luni a mai primit un diagnostic dur din partea medicilor de la un spital din Capitala, dupa ce a fost internat aproape doua saptamani la sectia psihiatrie: dementa.

Dupa externarea de la psihiatrie s-a intors acasa, insa vecinilor le era frica sa mai intre la el pentru ca se “transformase”. Periodic il apucau crizele, tipa, sau arunca diverse obiecte. La un moment dat, acestia au chemat atat Salvarea, cat si politia ca sa-l linisteasca. Acum jumatate de an oamenii au scapat de acest chin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Nelu Balasoiu a fost internat la un sanatoriu din judetul Calarasi, apoi a fost transferat la un azil din Suceava, din bunavointa doamnei Viorica Munteanu, dupa cum povesteste interpreta de muzica folclorica Silvana

Riciu, una dintre persoanele publice care s-au implicat mult in campania de intrajutorare a barbatului in varsta de 70 de ani.

" Fac din nou apel la voi sa il ajutăm pe artistul Nelu Balasoiu. Acum este la azilul de la Ilisesti( Suceava), unde a ajuns din bunavointa unui om cu suflet mare, d-na director Viorica Munteanu. Fara ajutorul dumneaei ar fi fost mort demult".

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Gratie ei, dar si a altor persoane impresionate de cazul artistului, pentru Balasoiu s-au strans in jur de 7000 de lei intr-un cont. Cu banii acestia, varstnicul dorea sa-si faca o lucrare dentara pentru ca i-au cazut toti dintii si ii este extrem de greu sa manance. Ei bine, cand chinul acestui om parea ca s-a sfarsit si se preconizau zile mai linistite, s-a aflat ca primaria sectorului 2 i-ar fi pus varstnicului poprire pe cont.

" Este nedrept ca statul sa il impiedice pe Nelu Balasoiu sa isi ia din cont si banutii aia putini pe care ii are, bani pusi de oameni carora le-a fost mila de cel care a fost o data un mare artist.

Din putinul lor i-au dat si lui, iar asta chiar e de apreciat. Mai ales ca oamenii care au depus bani in cont, au specificat ca sumele sunt donatii. La banca mi s-a povestit ca au spus ca Primaria Sectorului 2 ar fi pus poprirea pe cont si asta din cauza unor bunuri care figureaza ca ii apartin artistului, dar de fapt nu ii apartin lui... Nu se poate ca nimeni sa nu verifice si sa vada ca omul asta e nedreptatit. Impozitele restante ar totaliza peste 20000 lei si de aceea cei 7000 lei cat s-au strans in cont, i-au fost opriti. Mi s-a spus ca bunurile pentru care trebuie sa plateasca el impozitul restant acum erau ale uneia dintre fostele lui sotii, plus niste masini neradiate si inca un impozit pe care altcineva ar trebui sa-l plateasca de fapt. Si, in atatia ani de neplata a impozitelor, s-a strans suma asta atat de mare restanta.
Daca stiti o varianta sa il puteti ajuta, va rog din suflet sa o faceti! Cei de la azil de la Ilisesti voiau ca din banutii aceia din cont sa mearga cu el la stomatolog sa ii faca o lucrare dentara pentru ca neavand dinti se chinuieste sa manânce, saracul", 
 a declarat cantareata de muzica populara Silvana Riciu pentru stirilekanald.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si