Cozile umilintei! Pentru 500 de lei in plus la pensia de handicap, mii de oameni au stat pe holuri ore in sir!

500 de lei in plus, la ajutorul de handicap le-a promis Primaria Capitalei, persoanelor cu dizabilitati fizice sau psihice. Nimeni insa, nu i-a anuntat pe oameni prin ce urmeaza sa treaca pentru a intra in posesia banilor. Ore in sir s-a stat la cozile umilintei, asa cum au fost

Author: A.L. luni 13 noiembrie 2017 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dupa 6 ore de asteptat in frig, batrana din imagini se prabuseste in fata unor usi inchise. Este bolnava. Certificatul atesta gradul 2 de handicap. Nu isi explica de ce este supusa unor astfel de chinuri. Dosarul ei este deja inregistrat in baza de date a institutiilor, la fel ca si al celorlalti suferinzi.

Acum insa, datele li se cer iar ....la ghisee…

Cel putin 6 ore se sta la cozile pentru primirea ajutorului de handicap. Cozile umilintei, asa le-au denumit oamenii care deja au fost greu incercati de soarta.

Conform Ministerului Muncii si Justitiei, doar in Bucuresti traiesc peste 62 de mii persoane  cu dizabiliati. Asta inseamna ca pana la sfarsitului lunii, daca vor sa primeasca pe luna 500 de lei in plus, cu totii vor trebui sa demonstreze autoritatilor locale, ca handicapul inca exista si ca locuiesc cu forme legale in capitala.

Pentru depunerea dosarelor Primaria Capitalei a deschis 6 centre.  Sunt acceptate cereri si in format electronic pe site-ul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, la sectiunea Stimulente financiare, in cazul in care persoanele cu handicap nu se pot deplasa.

Sunt foarte multi bolnavi, care nu se pot deplasa. Cum este baiatul meu. Nici eu nu pot. Pot sa stau eu acolo?

Cererile pentru luna noiembrie se pot depune pana la sfarsitul acestei luni. Multi insa, sunt hotarati sa renunte, daca vor fi nevoiti sa stea si in viitor la asemenea cozi.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si