Am aflat ce mai face Argentin Todea, eroul din Apuseni! Bărbatul s-a mutat cu soția și cei trei copii în Anglia FOTO

Argentin Todea s-a săturat de România și a plecat cu familia în străinătate, la muncă.

Author: Petru Luca sâmbătă 26 septembrie 2020 , 12:10

Accident Apuseni
Argentin Todea a ajuns primul la epava avionului pilotat de Iovan
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe 20 ianuarie 2014, un avion pilotat de Adrian Iovan care executa o cursă umanitară București- Oradea a efectuat o aterizare forțată într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la o altitudine de circa 1600 de metri, în perimetrul comunei Horea,

situată la limita dintre județele Cluj și Alba.

Todea
Argentin Todea și doi dintre băieții lui

După impact, Adrian Iovan și studenta la medicină Aura Ion au decedat, copilotul Răzvan Petrescu și cei patru medici fiind răniți serios. Primii ajunși la epava aeronavei au fost localnicii Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu și Gheorghe Trif, care au alertat autoritățile, anunțând astfel și poziția exactă a avionului prăbușit. 

Eroul din Apuseni și-a luat soția și cei trei copii și s-a stabilit în Anglia, unde s-a angajat șofer de tir 

Deveniți eroi pe plan național, cei trei moți nu s-au bucurat în timp de roadele acestei glorii efemere. Mai mult, acum câțiva ani, eroii din Munții Apuseni au luat decizia să plece in corpore în Anglia, la muncă, unde s-au angajat ca șoferi de tir. ”

Am plecat din cauză că nu mai aveam ce face acolo. Cu lemnul s-a terminat, cu animalele nu o scoteam la capăt. Știți de ce am plecat? Că se fură, domnule! Se fură toată țara! Mi-am luat toată familia, soția și cei trei copii, nu mai e nimeni acolo. A rămas doar căsuța, de care are grijă un fin! În câțiva ani, n-o să mai fie nimeni prin acele locuri, se duc toți moții la muncă în străinătate ”, a spus atunci, supărat, Argentin Todea.

Citeste si: Medicul Radu Zamfir are câștiguri uriașe! Supraviețuitorul accidentului aviatic din Apuseni încasează venituri de 9.000 euro pe lună! EXCLUSIV

Paradoxul face ca după ce eroii din Apuseni au plecat să-și facă un rost printre străini autoritățile române au racordat întreaga zonă adiacentă comunei Horea la rețeaua electrică, au asfaltat o mare parte din drum, pe vremuri greu accesibil, și au tras chiar și cablu de internet. 

Todea
Moțul Argentin s-a stabilit în Anglia

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si