Cum se face, de fapt, sosul Wasabi

1 din 2 | Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante. Aceas

2 din 2 | Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante. Aceas

Rețeta de sos wasabi nu este o rețetă tradițional românească. De fapt, acest sos face parte din bucătăria japoneză. Sosul wasabi se serveste adesea la sushi, fiind un hrean tipic japonez. Dar cum noi nu suntem in Japonia, iar multe dintre ingredientele lor sunt incă un mister pentru cultura noastră, putem învăța singuri cum anume se face un asemenea sos wasabi.

Ce este sosul Wasabi?

Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante.

Această "adăugire la feluri de mâncare" este numită adesea hrean sau mustar japonez. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece în proprietățile sale și în natura acuității sale, seamănă tocmai cu aceste produse: cremoase, care dau căldură mai mult nasului decât limbii.

O bucată de traditie japoneză în doar cateva lingurite de sos wasabi

Ingredientele necesare pentru a prepara un sos delicios wasabi:

- o jumatate de ceasca de apa
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua

cepe verzi

Cea mai simplă rețetă de sos wasabi

Iata ce ai de făcut. Ceapa verde trebuie să o speli foarte bine si sa înlături floricica și prima frunză de deasupra, după care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil. Intr-un bol amesteca praful de wasabi cu apa pana cand obtii o pasta fina dupa care adauga uleiul si ghimbirul si continua sa amesteci.

No ad for you
Fara a te opri din amestecat, adauga sosul de soia, treptat. Cand ai terminat cu acestea, treci la adaugarea vinului. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi poti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi.

Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis.
Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante. Aceas

Citeste si: Iahnie de fasole- o rețetă de post delicioasă. Merge de minune cu murături!

Daca ai facut toate acestea, pune sosul wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei.

Așadar,savurează noul tau sos wasabi si încânta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri