Igienizarea lor se efectueaza atat la domiciliu cat si in cabinetul medicului profesional, in din 6 in 6 luni, cu ajutorul unor aparate speciale care nu traumatizeaza gingia din jurul implantului.

Mai mult decat atat, este primordiala informarae corecta si o buna comunicare cu specialistul pentru a alege implanturi dentare de calitate conforme nevoilor de ordin estetic si functional.

Ce presupune efectiv ingrijirea implanturilor dentare?

In primul rand, la fel ca si dintii naturali, implanturile au nevoie de ingrijire zilnica. Implantul dentar, este un corp artificial introdus in organism prin traversarea tesutului gingival, deci ele ofera un suport optim la fel ca cel al radacinilor naturale.

Intretinerea si ingrijirea implanturilor este formata din doua componenete esentiale care au consecinte benefice asupra durabilitatii lucrrailor protetice si a sanatatii orale in general si facreferire la:

ingrijirea profesionala
ingrijirea personala
Ingrijirea profesionala

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Este formata dintr-o serie de proceduri si manopere realizate de catre personalul medical specializat in vederea intretinerii implanturilor.

Ea presupune pe de o parte o verificare a insertiei implantului dentar. Controalele periodice sunt extrem de importante pentru a evalua starea implanturilor, pentru a efectua manopere de igienizare profesionala si nu in ultimul rand, pentru o serie de radiografii daca situatia o cere.

Pe langa curatarea lucrarilor protetice, controalele periodice in cabinetul medicului specialist sunt importante si pentru supervizarea gingiilor si osului pe care s-a montat implantul.

In mod profesionist, pacientul va scapa de depozitele de tartru sau placa bacteriana si astfel se va reduce riscul aparitiei unei infectii locale.

Ingrijirea personala

Este compusa din toate procedurile cu privire la igiena personala orala pe care trebuie sa o realizeze fiecare pacient la domiciliu. Asadar, fiecare pacient care a beneficiat de montarea unui implant dentar trebuie sa fie atent la urmatoarele aspecte:

Igienizarea in mod corect (periajul trebuie sa fie efectuat fara graba, cu periute dentare moi care nu vor irita gingiile, nu vor zgaria implanturile impreuna cu o pasta de dinti neabraziva).

Clatitul bucal se face ajutorul unei ape de gura recomandata de catre medic, la fel ca si utilizarea atei dentare (dupa instructiuni precise pentru ca utilizarea agresiva a atei dentare la nivelul implanturilor va deschide „pungi” in gingie in care se vor acumula bacterii generand inflamatii).

Atentie la alimentatie si bauturi (desi se comporta si arata ca dintii naturali, este de preferat ca implanturile sa fie protejate; asadar, consumul alimentelor tari trebuie sa fie efectuat cu grija si se evita bauturile extrem de reci sau foarte fierbinti).

Renuntarea pe cat posibil la fumat (este demonstrat stiintific faptul ca fumatul poate conduce la pierderea implantului dentar).

Nu este indicata utilizarea periutelor de dinti care vibreaza (deoarece vibratiile  slabesc surubul intern ce fixeaza bontul protetic; mai mult decat atat si stabilitatea coroanei incepe sa se piarda intrucat surubul se slabeste din ce in ce mai tare, iar  in timp, aceasta se va misca).
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si