Close sidebar
Close sidebar

Curs valutar BNR pentru 24 aprilie 2024: Gramul de aur, în creștere. Ce se întâmplă cu euro?

Descoperă cursul valutar BNR pentru miercuri, 24 aprilie 2024. Consultă noutățile de pe piața valutară și vezi ce se întâmplă zilnic cu monedele internaționale.

Ana-Maria Costea,

Descoperă cursul valutar BNR pentru miercuri, 24 aprilie 2024.

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 24 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, miercuri, 24 aprilie 2024

Euro- 4.9761 lei

Dolar american- 4.6567 lei

Lira sterlină- 5.7878 lei

Franc elvețian- 5.0938 lei

Gramul de aur- 346.6114 lei

Vezi cum evoluează euro și aurul pe data de 24 aprilie 2024, consultând cursul valutar BNR.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 24 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9762 lei, după ce a crescut cu +0.04%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6699 lei, după o scădere cu -0.01%

Pe 23 aprilie 2024, marți, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 344.5697 lei, după ce a scăzut cu -9.90%.

BNR a lansat moneda cu tema „90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București”

Banca Națională a României (BNR) a lansat moneda cu tema „90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București” pe data de 22 aprilie 2024.

Pe aversul monedei este prezentat portretul reginei-mamă Elena, care a militat pentru construirea primului spital de urgență din București, inscripția „România” în arc de cerc, valoare nominală de 10 lei, anul de emisiune (2024) și stema României.

Pe aversul monedei este redată clădirea spitalului și inscripțiile „Spitalul Clinic de Urgență București” și „90 ani”.

BNR a lansat moneda cu tema „90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București” pe data de 22 aprilie 2024.

[Sursa foto: BNR]

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Românii, secretoși cu salariul. „E treaba mea proprie și personală!”

Monedele sunt din argint și vin ambalate în capsule de metacrilat transparent. Ele vin însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru această monedă este de 5.000 de piese.

Prețul de vânzare pentru moneda din argint cu tema „90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București” este de 450 de lei, exclusiv TVA, fiind inclus și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea lor în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI