Dăncilă: Ce a căutat preşedintele României la instalarea ministrului MAI când este candidat şi avem alegeri prezidenţiale?

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, spune că nu înţelege ce a căutat preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia de instalare a ministrului Afacerilor Interne, în condiţiile în care este candidat la alegerile din 10 noiembrie, şi la instalarea ministrului Justiţiei, deoarece în 12 noiembrie are proces pentru cele şase case. Dăncilă crede că Iohannis, prin prezenţa la cele două ceremonii, a vrut să transmită mesajul "eu v-am adus aici, la ordinele mele trebuie să răspundeţi".

R.B., vineri 08 noiembrie 2019 , 16:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dăncilă a spus, vineri, la un miting electoral desfăşurat în Gorj, că românii nu se regăsesc în deciziile preşedintelui Klaus Iohannis, iar şeful statului continuă să încalce Constituţia.

"Vedem un preşedinte care este de fapt premierul României, vedem un preşedinte care vrea Parlamentul meu, un preşedinte care vrea comisarul meu şi mă întreb atunci noi, ceilalţi români, unde suntem? Dumneavoastră unde sunteţi? Unde sunteţi în deciziile preşedintelui? Oare deciziile lui sunt bune pentru noi, sunt bune pentru această ţară? Ne regăsim noi în aceste decizii? Vedem un preşedinte care s-a dus ca domnul diriginte cu elevul de mână să le spună ce să facă, să gireze pentru aceste măsuri împotriva oamenilor. Vedem un preşedinte care a încălcat şi continuă să încalce Constituţia”, a afirmat Dăncilă.

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019 - Votul în străinătate începe în această noapte, în Noua Zeelandă şi Australia

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale nu înţelege de ce şeful statului a fost la instalarea ministrului Afacerilor Interne, respectiv a ministrului Justiţiei. 

"Am înţeles prezenţa preşedintelui Iohannis la instalarea ministrului de la Ministerul Apărării Naţionale, de la Ministerul Afacerilor Externe, dar mă întreb şi eu, ca mulţi români din această ţară, ce a căutat preşedintele României la instalarea ministrului Afacerilor Interne, când este candidat şi duminică avem alegeri prezidenţiale? Ce a căutat candidatul Iohannis la instalarea ministrului Justiţiei, când pe data de 12 are proces pentru cele şase case. A vrut să arate că el i-a instalat, aveţi grijă, eu v-am adus aici, la ordinele mele trebuie să răspundeţi”, a mai afirmat liderul PSD. 

Citeste si: Autoritatea Electorală: peste 715.000 de români cu drept de vot trăiesc în străinătate. Secțiile de votare de acolo vor fi deschise azi

Viorica Dăncilă susţine că atât Klaus Iohannis, cât şi Dan Barna au venit cu diverse acuzaţii pentru ca românii să nu vadă care este adevărata lor faţă. 

"Avem un preşedinte care de fiecare dată a strigat: corupţii. Domnule Iohannis, în mâna mea nu sunt şase chei de la şase case. Avem un candidat care fiecare dată a spus: nu vrem penali în funcţii publice. Domnule Barna, vedeţi că încă aveţi pe mână amprentele banilor europeni pe care aţi folosit nu tocmai corect. Eu cred că de fapt au venit cu acuzaţii împotriva unuia, a altuia ca să nu vedem noi cum sunt ei de fapt, care este adevărata lor faţă, ce au făcut pentru această ţară”, a mai declarat Dăncilă. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si