De ce a fost Dan Condrea inmormantat pe Aleea Comunistilor din cimitirul Sf Vineri? La un an si jumatate de la moartea sefului Hexi Pharma, nu s-a aflat ce legaturi avea acesta cu serviciile secrete
La un an si jumatate de la moartea lui Dan Condrea, autoritatile nu au fost in stare sa explice pentru cine lucra cu adevarat si cine il proteja pe seful Hexi Pharma.

La cimitirul Sf. Vineri din Bucuresti, pe drumul dintre intrarea pricipala si cea secundara, care da in strada Caraiman se afla Aleea Teilor. Denumirea este una noua, data dupa Revolutie, pentru ca numele original este acela de „Aleea comunistilor”. Aici isi dorm somnul de veci marii activisti din anii '40-50, parinti ai ideologiei comuniste, care erau atat de indoctrinati incat pe pietrele lor funerare, curcea crestina a fost inlocuita cu secera si ciocanul. Sefi de cadre, tortionari, generali, politicieni si chiar oameni de cultura, unii dintre ei rusi sau evrei cu nume romanizate, se odihnesc aici.
Mormantul cel mai nou, cel mai ingrijit, dar si cel mai bine plasat ii apartine chiar lui Dan Condrea. Acesta este primul, la intrarea pe Aleea Comunistilor, venind dinspre capela. Vechea piatra, daca ea a existat, a fost inlocuita cu un monument funerar din marmura neagra. Alaturi de Dan Condrea, care a murit in mai 2016, aici se mai afla parintii omului de afaceri, farmacistii Virgiliu si Constanta Condrea.
Cum a ajuns Condrea sa fie inmormantat langa liderii comunisti nu este foarte clar. Au existat insa, in perioada de varf a scandalului, cateva marturii interesante despre legatura familiei Condrea cu vechile si actualele servicii secrete. Virgiliu Condrea, care a murit in 2013, nu a fost un farmacist oarecare. El a fost presedinte al Colegiului Farmacistilor – filiala Bucuresti si farmacist-sef al Spitalului Universitar de Urgenta.
Practic, Condrea Sr era un om al sistemului, iar sistemul l-a ajutat sa faca bani. In 1994, Virgil Condrea a infiintat firma Universitar Farma SRL, alaturi de un asociat care s-a retras apoi, cu sediul chiar la Spitalul Universitar. Din 1996, firma a fost preluata de Dan Condrea, care a transformat-o apoi in Hexi.
Si Laura Georgescu, fosta sotie a lui Dan Condrea, a vorbit despre o stransa legatura cu securitatea. Ea a povestit ca afaceristul avea in anturaj multi ofiteri ai SRI, SIE, DGIPI si SPP si ca seful Hexi a profitat si de relatiile tatalui ei, fost ofiter al Armatei, cu legaturi cu Securitatea inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. De asemenea, Laura Georgescu sustine ca Dan Condrea platea ratele pentru masina unor sefi din DIPI, serviciul secret al MAI. Oficialii institutiei au raspuns ca afirmatiile femeii sunt „niste aberatii”.





