Descoperirea specialiștilor în seismologie schimbă tot! Ce s-a întâmplat cu pământul pe perioada pandemiei

Potrivit seimologilor, pandemia provocată de COVID-19 a dus la un “val de liniște” globală.

Author: Catalina Popa miercuri 29 iulie 2020 , 07:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pământul a fost cu 50% mai tăcut în ultimele luni, lucru care le-a permis seismologior să asculte zgomotul planeteiși să analizeze date extrem de folositoare pentru crearea modelelor seismice și alte studii bazate pe tipare de zgomot.

Experții au echipament modern pentru a măsura diferitele fenomene seismologice de pe Terra, zgomotele umane maschează semnalele la frecvență înaltă.

Citeste si: Nelu Tătaru, atenționare pentru români: "Vom propune reintroducerea stării de urgență"

Efectele lipsei zgomotului produs de oameni 

“Seismografele din mediile urbane sunt importante pentru maximizarea acoperirii spațiale a rețelelor seismice și pentru avertizări privind pericolele geologice locale, chiar daca zgomotul seismic antropogen degradează capacitatea lor de a detecta semnale trecătoare asociate cu cutremure și erupții vulcanice,” explică cercetătorii în studiul lor, potrivit Popular Mechanics.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciolau reacționează dur la noile reguli:" Nu înţeleg. Pui un poliţist la cinci şezlonguri?"

Lipsa zgomotului produs de oameni va permite seismologilor să își eficientizeze predicțiile, chiar și pentru zone în care au loc cutremure mici.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si