Nume grele au fost condamnate la închisoare cu executare, printre ei numărându-se și Radu Mazăre, Cristi Borcea sau Nicușor Constantinescu.

În total, în dosarul Retrocedărilor de pe litoral, au fost condamnate 32 de persoane cu sentințe totale de 120 de ani de închisoare. Tot în acest dosar mai multe hectare de pământ s-au întors în proprietatea Statului sau a orașului Constanța.

Citeste si: Doi tineri părinți, apel disperat! Fiica lor Anastasia, o minune de 3 anișori, a fost operată pe creier și acum au nevoie de ajutor: "Puiul meu mic"

Miza principala a dosarului au fost terenurile din centrul orasului Constanta si din statiunea Mamaia, despre care instanta a decis ca au fost retrocedate fraudulos. Este vorba de un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro in dauna statului si 36,16 milioane euro in dauna orasului Constanta.

Procesul a ținut aproape 10 ani

Faptele consemnate în acest dosar s-au petrecut în perioada 2002- 2004, iar judecata faptelor a început în 2008, prima pronuțare fiind dată la aproape 10 ani, în 2017, în timp ce sentința definitivă s-a dat aseară, în februarie 2019. Sentinta definitiva a fost data de judecatorii: Ionut Matei, Ioana Bogdan si Ioana Alina Ilie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Un bebeluș a murit după ce a fost călcat pe cap de o fetiță de 10 ani! "Trebuie să ajungă la închisoare"- Drama uriașă trăită de tatăl micuțului!

Din 37 de persoane care au fost trimise in judecata in acest caz: 32 de persoane au fost condamnate, 3 persoane au decedat in timpul procesului, faptele s-au prescris in cazul unei persoane, iar o persoana a fost achitata.

Curtea de Apel Bucuresti daduse, in prima instanta, o sentinta mult mai blanda: doar 9 persoane fusesera gasite vinovate si condamnate la inchisoare cu suspendare.

Trei milionari au fost condamnati in acest caz la pedepse cu executare: Cristi Borcea, Dragos Savulescu si Georgica Giurgiucanu.

Borcea, Mazăre sau Constantinescu puteau scăpa de sentință

Cristi Borcea a primit 5 ani de închisoare, Nicușor Constantinescu la fel, în timp ce Radu Mazăre, fostul primar al Constanței a luat 9 ani de închisoare cu executare. Sentința a căzut ca un trăsnet peste oamenii din acest dosar, pentru că tărăgănarea lui le putea aduce libertatea.

Citeste si: Un nou consilier juridic la Ministerul Mediului. A picat de multe ori examenul de BAROU, dar într-un final a biruit. Cine "a ajutat-o" să obțină funcția

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Spunem asta pentru că, dacă nu se dădea o condamnare, dosarul s-ar fi presicris în 2020, iar cei 32 de inculpați ar fi scăpat nepedepsiți.

Desi a fost condamnat la 6 ani de inchisoare, Cristi Borcea ar putea fi eliberat mai rapid, in doar cateva luni dupa ce isi contopeste sentinta cu condamnarea deja executata, de 6 ani si 4 luni de inchisoare, din Dosarul Transferurilor.

Important este ca judecătorii să decidă contopirea pedepselor și să nu îi adauge spor la pedeapsă. Sporul poate fi de la o lună până la cinci ani, așa că Borcea este la mâna magistraților. În curând va afla dacă va sta în pușcărie numai câteva luni sau încă cinci ani. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si