Imagini uluitoare. Viorica Dăncilă, surprinsă în timp ce se ţine de mână cu Jean Claude Junker

E. V., miercuri 05 decembrie 2018 , 19:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viorica Dăncilă, premierul României, a fost surprinsă în timp ce se ţinea de mână cu nimeni altul decât Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. Cei doi sunt cunoştinţe mai vech, încă de pe vremea când Viorica Dăncilă era europarlamentar la Bruxelles.

România este pregătită să preia preşedinţiei Consiliului UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, miercuri, la Bruxelles, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi ceilalţi membri ai Guvernului, că Guvernul român este pregătit pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, şeful Executivului european precizând că problemele privind statul de drept nu au legătură cu preşedinţia UE, ci cu relaţia bilaterală. El şi-a exprimat speranţa că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că în România statul de drept este respectat.

”România are în faţă atribuţii extraodinar de dificile, trebuie să cădem de acord pe calea spre summit-ul de la Sibiu supra liniilor de bază ale viitorului acord financiar, al cadrului financiar multianual. Avem încă 257 de propuneri legislative care sunt pe masă. Preşedinţia austriacă va finaliza mai multe dosare, dar o să rămână mult de lucru preşedinţiei române într-o perioadă foarte scurtă, pentru că Parlamentul European va finaliza activităţile în aprilie. Am văzut astăzi cât de bine sunt pregătiţi miniştrii în domeniile lor şi sunt convins că România va reuşi să finalizeze un număr mare de proiecte care sunt pe masa Parlamentului şi a Consiliului. Cred că se întâlnesc în foarte multe puncte programele CE cu ale Guvernului României. Mai sunt divergenţe în ceea ce priveşte statul de drept, am discutat despre acest lucru, dar acest lucru nu priveşte preşedinţia Consiliului UE, ci ţine de relaţia bilaterală cu Comisia Europeană”, a afirmat Juncker, în conferinţa de presă comună cu premierul Dăncilă.

sursa foto: Stiri pe surse 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si