În Mureș au loc 24 de percheziții la persoane bănuite de înșelăciune. Prejudiciul estimat este de 1 milion de lei
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș pun în executare, miercuri dimineață, 24 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, precum și 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri în 13 județe și municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune.

În Mureș au loc 24 de percheziții la persoane bănuite de înșelăciune. Prejudiciul estimat este de 1 milion de lei
[Sursa foto: gettyimages]In articol:
- 24 de mandate puse în executare în această dimineață
- Prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei
Peste 20 de percheziţii domiciliare au loc miercuri dimineaţă în judeţul Mureş, fiind desfăşurate totodată şi acţiuni de ridicare de înscrisuri în 13 judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu carduri/vouchere
de vacanţă, cu un prejudiciu de un milion de lei.Citeste si: Perchezitii tarzii- au gasit oala cu ciorba
24 de mandate puse în executare în această dimineață
„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş pun în executare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Mureş, precum şi 44 de ordonanţe de ridicare de înscrisuri în 13 judeţe şi municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune”, anunţă IGPR.
Din cercetări a reieşit că reprezentanţii unor societăţi din judeţul Mureş ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare şi masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanţă, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizaţi.
Prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei
Vor fi puse în executare 9 mandate de aducere. Activităţile se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş. De altfel, miercuri, Poliţia Română face 126 de percheziţii domiciliare la nivel naţional pentru combaterea infracţionalităţii, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.
Percheziţiile au loc sub supravegherea procurorilor de la unităţile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri, pornografie infantilă, trafic de migranţi, înşelăciune, fals informatic, uz de fals, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, infracţiuni la regimul silvic şi furt. Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.
Citeste si: Polițiștii au găsit în casa unui tânăr din Vulcan zeci de grenade, pistoale şi sute de cartuşe









