Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis câteva precizări, în urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la starea de sănătate a preotului Cătălin Moroșan, dar și acuzele aduse lui ÎPS Teodosie pentru că nu s-ar fi implicat în transferul părintelor la un Spital din Capitală.

Citește și: ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu Universitatea Ovidius. Ce spun magistrații

Răspunsul Arhiepiscopiei Tomisului

Potrivit avoatului Adrian Cuculis, Arhiepiscopul Tomisului nu are competențe medicale, motiv pentru care nu se poate pronunța în ceea ce privește actul medical, Înaltpreasfinția sa având încredere în medicii care se ocupă de preotul Cătălin Moroșan.

Citește și: Blestem emis de Mitropolitul Olteniei, Irineu. Ce pățesc preoții sau credincioșii care îl încalcă

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

„IPS Teodosie nu dorește să influențeze actul medical deoarece acest lucru ar însemna o încălcare a legii, întrucât și ar depăși competențele. Conform Legislației în vigoare, transferul pacientului se poate face la solicitarea familiei, cu acordul spitalului în care este tratat și cu al unității medicale solicitate, prin proceduri reglementate de legislația națională în domeniul sănătății și doar atunci când transferul pacientului nu ar dăuna stării de sănătate a acestuia.

Orice altă interpretare este de natură să intre în coliziune cu legislația civilă, dar și penală.

Citește și: VIDEO- Zeci de mii de credincioși au participat la slujba de Bobotează de la Constanța

Cu privire la informațiile prin care se prezintă opiniei publice faptul că preotul în cauză ar fi fost demis din anumite funcții administrative, facem precizarea că acest aspect nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală

a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar.

Citește și: Unde se află Bethleemul pământului românesc! Peștera Sfântului Andrei, loc de pelerinaj pentru milioane de români: "Este primul lăcaș de cult de pe teritoriul țării"| EXCLUSIV

Vă aducem la cunoștință că Arhiepiscopul Tomisului se informează permanent despre evoluția medicală a preotului Cătălin Moroșan, se roagă pentru acesta, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui“, spune avocatul Adrian Cuculis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si