“Mainile de aur” ale medicinei romanesti, probleme cu justitia! Ce acuzatii li se aduc renumitilor doctori

Sistemul sanitar este aproape de colaps, iar in ultima persioada tot mai multi medici sunt scosi din spitale si ajung in birourile procurorilor DNA. Si nu este vorba despre doctori obsnuiti, ci despre nume mari, despre medici de top, care au realizat operatii de exceptie, si au salvat viata a mii de oameni.

C.L., duminică 12 iunie 2016 , 13:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Chiar si “zeii” medicinei au probleme cu legea. In ultima perioada, spitalele mari se golesc nu doar pentru ca medicii iau drumul strainatatii, in cautarea unor salarii mai mari, ci si pentru ca unii dintre ei sunt anchetati sub acuzatia de luate de mita sau abuz in serviciu,

Iata cateva dintre aczurile aflate in vizorul DNA:

Profesorul universitar doctor Ioan Lascar, unul dintre cei mai apreciati medici de chirugie plastica si reconstructiva, este de la sfaritul lunii mai, urmarit penal, pentru abuz in seviciu, in cazul Unitatii de Arsi de la Spitalul Floreasca. Lascar este acuzat ca a semnat un proces verbal fals de punere in functiune a Unitatii care nu a putut fi, insa, folosita dupa tragedia din Colectiv, desi fusesera investite 4 milioane de euro.

 

Prof. Dr. Alexandru Ciocalteu este unul dintre cei mai apreciati medici specializati in negrologie, el fiind co-inventatorul unui aparat de dializ. In calitatea sa de director al Spitalului “Sf Ioan” din Bucuresti el a fost retinut, in urma cu cateva zile,  de procurorii DNA, sub acuzatia ca a primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme in schimbul incheierii si derularii unui contract cu spitalul. Ciocalteu este in prezent in arest la domiciliu.

Prof. Dr. Irinel Popescu a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA.  Profesorul dr. Irinel Popescu este unul dintre marii specilaisti romani, specializat in transplant de pancreas si ficat. El este acuzat ca, in calitatea sa de director al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in perioada 2007-2009, “a lasat sa se scurga” din conturile institutiei, sume importante de bani care o companie privata.

In actiunile de control ale Ministerului Sanatatii sau ale DNA, sunt luati in vizor si alti medici cunoscuti. Printre acestia se afla Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, acuzata, ca a fost angajata unei firme cu care spitalul pe care il conduce avea un contract de inchiriere.  In acest caz, ancheta este efectuata de reprezentantii de la Sanatate.

DNA ancheteaza, in aceasta perioada, 77 de medici oncologi, care sunt suspectati de luare de mita, sub forma unei excursii in India, platita de o firma de medicamente.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si