Mamele surogat, o afacere de zeci de mii de euro cu copii. In Romania, nu exista nicio lege care sa reglementeze reproducerea asistata. Care sunt motivele

Au transformat nasterea intr-o adevarata afacere. Mamele surogat cer bani grei de la cuplurile infertile pentru a le purta in pantec viitorul copil. Culmea, nu exista o lege care sa reglementeze reproducerea asistata. Un proiect zace pe masa parlamentarilor de peste 5 ani, dintr-un motiv halucinant.

Webeditor: A.C. Author: A.L. marți 01 august 2017 , 19:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Poarta copilului alteia in pantece 9 luni. Se angajeaza apoi sa-l dea cuplului infertil care a platit-o, dar mama surogat se razgandeste in ultima clipa. In alte tari nu exista situatii de genul acesta! La noi legea e de de partea lor.

Actul care ar trebui sa stabileasca in mod clar statutul mamelor surogat, zace uitat intr-un sertar din Palatul Parlamentului.

"De ce nu a trecut aceasta lege?
Pentru ca, stiti foarte bine ca intotdeauna cand este vorba de reglementat o problema cu adevarat importanta, ea ajunge foarte tarziu pe ordinea de zi"


Noul Cod Civil defineste mama ca fiind doar persoana care da nastere. Deci o lege pentru mamele surogat ar fi…oarecum ilegala. Expertii spun, insa, ca alta este problema. Alegii nu pot ajunge la un consens legat de recompensa pe care ar trebui sa o primeasca o femeie care se ofera sa ajute cuplurile infertile.

Pana atunci acest lucru se face doar pe piata neagra. Pe internet gasim o gramada de anunturi prin care femeile se ofera, contra cost, sa aduca pe lume copii pentru altii.

Unele iti spun verde-n fata ca, desi vor incasa banii promisi, nu sunt sigure ca pot renunta la copil.

"Iti dai seama, sta la mine 9 luni. Stiu ca nu e copilul meu, dar sta 9 luni de zile copilul la mine si nu stiu cum o sa fie. Mi-e foarte greu"

Pentru a preveni astfel de situatii, conditiile se negociaza la sange. Cuplurile sunt dispuse la masuri drastice pentru a se asigura ca vor primi copilul la finalul intelegerii.


"Nu mi-a convenit ce am vorbit cu ei. In ce sens nu ti-a convenit? Mi-au zis ca daca e sa stau acolo la ei"

Cei mai multi aleg totusi sa mearga in tari precum Marea Britanie, Irlanda sau chiar Ucraina, unde legea permite inchirierea unei mama timp de 9 luni...bineinteles, tot contra cost, dar cu garantia legala ca la final  copilul mult asteptat ajunge la cuplul infertil.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si