Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunț despre programul Start-Up Nation 2021

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a făcut vineri un anunț despre programul Start-Up Nation, așteptat cu interes de oamenii de afaceri mici și mijlocii din România.

Author: Razvan Ilie vineri 02 aprilie 2021 , 16:07

claudiu nasui
Claudiu Năsui, fotografie selfie în studioul unei televiziuni[Sursa foto: Facebook / Claudiu Năsui]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Economiei a anunțat vineri că au început plăţile pentru programul Start-Up Nation, fiind plătite într-o singură săptămână 422 de deconturi, în valoare totală de 82,1 milioane de lei.

Potrivit ministrului Claudiu Năsui, această măsură de ajutor a statului român s-a făcut până acum "după ureche", cu întârzieri de plată și de 2 ani.

Citeste si: Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a primit o amendă de 1.500 de lei pentru că nu a purtat masca

Ministrul Economiei: "Am decis să plătim datoriile celorlalte guvernări"

"Am început şi plăţile pentru programul Start-Up Nation. Subliniez că e vorba de o măsură de ajutor a statului român, care s-a făcut după ureche şi astfel s-a ajuns la situaţia în care plăţile sunt întârziate cu mai bine de 2 ani.

Am decis să plătim datoriile celorlalte guvernări, care în loc să trateze just o măsură pentru antreprenoriat, doar au mimat deschiderea către mediul de afaceri, în scopuri pur de imagine politică. Într-o singură săptămână (29 martie- 2 aprilie), au fost plătite 422 de deconturi, în valoare totală de 82,1 milioane de lei", a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a preziat că bugetul alocat anul acesta "reparării programului" este de 642 milioane de lei. "Continuăm să plătim promisiunile statului către mediul de afaceri", a conchis Năsui.

Citeste si: De ce este important Canalul Suez pentru economia globală

claudiu nasui
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, pe vremea când participa la campaniile USR - aici, la Salonta, în județul Bihor[Sursa foto: Facebook / Claudiu Năsui]

Peste 4000 de firme, lăsate de stat cu ochii în soare

Peste 4.000 de firme așteaptă să li se deconteze cheltuielile din proiectele Start-Up Nation 2018-2019.

Plățile au fost făcute în ordinea deconturilor care au întrunit toate condițiile de eligibilitate și au prezentat documentația completă, în limita deschiderilor bugetare disponibile până la acest moment- a precizat azi Ministerul Economiei.

Citeste si: VIDEO- Tot mai mulți români în șomaj, din cauza pandemiei

Ediția a doua a programului Start-Up Nation, în care se fac aceste plăți, a demarat în decembrie 2018, între Crăciun și Revelion. Peste 33.000 de firme s-au înscris în perioada 27 decembrie 2018-12 februarie 2019. Dintre acestea, aproape 10.000 de firme s-au calificat la finanțare.

Guvernele succesive au tot amânat alocarea banilor pentru plăți, iar pandemia COVID care a izbucnit în martie 2020 a afectat grav și firmele din program. Potrivit Start-Up Cafe, multe dintre ele s-au văzut cu activitatea blocată sau diminuată și nu au mai reușit să facă angajările asumate în planurile de afaceri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si