Noi demisii la Floreasca; 22 de medici de la UPU-SMURD sunt demisionari

Noi demisii s-au înregistrat, joi dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, unde conflictul continuă şi după demisia managerului Sorin Păun. Medicul Gabriela Bratosin a spus că la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor şi că şi ceilalţi 9 doctori din UPU-SMURD au anunţat că vor recurge la acest gest, însă nu sunt la spital pentru a-şi scrie demisiile. De asemenea, şi asistenţii medicali au decis să demisioneze.

joi 01 septembrie 2016 , 12:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medicul Gabriela Bratosin de la UPU-SMURD Floreasca a spus că demisia managerului nu rezolvă în totalitate situaţia, pentru că la spital sunt pobleme grave de funcţionare, una dintre acestea fiind legată de lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

Ea a spus că medicii nu vor negocieri, ci vor să fie lăsaţi să îşi facă treaba şi să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activităţii."Noi am luat deja o decizie. Nu vrem o negociere cu fiecare în parte, noi vrem să fim lăsaţi să ne facem treaba, să ne facem meseria, să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activităţii atât în spital, cât şi în prespital, pentru că cel care are de suferit, într-un final, este pacientul. Dacă nu va fi o ciclicitate în asigurarea medicaţiei vom ajunge iar în situaţia în care am ajuns acum o lună, acum două luni şi, dacă se continuă, la un moment dat nu o să mai avem nimic şi nu o să avem cu ce să tratăm pacienţii. De-asta am ajuns aici", a declarat medicul Gabriela Bratosin.

Ea a mai spus că la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor din UPU-SMURD Floreasca, iar asistenţii medicali din tura de joi îşi scriu şi ei demisiile.

"Asistenţii din tura de azi îşi scriu demisiile şi ei. Sunt 22 de demisii de la medici primari şi rezidenţi.
Ieri s-au înaintat şi demisii de la asistenţi şi fiecare tură de asistenţi îşi scrie demisiile (...)  Asistenţii sunt solidari cu gestul nostru, rezidenţii sunt solidari şi ei cu gestul nostru şi au cerut schimbarea centrului de formare în rezidenţiat"
, a afirmat Bratosin, subliniind că şi ceilalţi 9 medici de la UPU şi-au anunţat intenţia de a demisiona, numai că nu sunt la spital pentru a-şi scrie demisiile.


Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale demisionare îşi vor continua activitatea în următoarele 15 zile: "În următoarele 15 zile ne contiunăm activitatea şi, în funcţie de noua conducere care va fi numită, dacă doresc să ne continuăm activitatea o să ne-o continuăm. Managerul demisionar nu a încercat să stea de vorbă cu medicii în cursul dimineţii".


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
De unde stia Irisha ca va fi eliminata de la Survivor Romania 2021. Ce i-a spus lui... De unde stia Irisha ca va fi eliminata de la Survivor Romania 2021. Ce i-a spus lui Culita Sterp inainte de a parasit competitia?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si