Pestele proaspat s-a transformat brusc in sloiuri de gheata pe tarabe, iar localnicilor le-au inghetat si lacrimile la -62 grade! Imagini inedite din locul care astazi a devenit cel mai friguros din lume!

Imagini incredibile avem din localitatea care, astazi, si-a castigat renumele de cea mai friguroasa din lume. Din cauza gerului, pestele proaspat, vandut la tarabe, a devenit dintr-odata congelat.

Author: V.P. marți 16 ianuarie 2018 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cel mai rece sat din lume se afla in Rusia, mai exact in Siberia. Zilele acestea  termometrele din Oymyakon au indicat minus 62 de grade, temperatura greu de suportat  chiar si pentru  cei 500 de localnici obisnuiti  de altfel cu gerul naprasnic.

In piata de peste din localitate, comerciantii nici nu mai au nevoie de frigidere pentru a tine marfa. Este atat de frig incat  pestele proaspat  a devenit  congelat.  Vanzatorii  abia rezista in ger, toata ziua,  langa tarabe, in asteptarea clientilor.

La minus 62 de grade cat au indicat termometrele, localnicii s-au trezit ca le ingheata lacrimile  in ochi, cand au iesit afara.

Gerul este suportat cu greu si de animale. Pe acesti ponei s-a depus un strat de gheata iar stapanul lor il curata cu ajutorul unei unelte speciale.

In general, in Oymyakon  temperatura medie inregistrata in luna  ianuarie  este de minus 50 de grade insa acum, locuitorii au fost luati prin surprindere de cele minus 62 de grade.

In urma cu 85 de ani, insa, in Oymyakon  termometrele au indicat minus 67,7 grade celsius,  cea mai scazuta temperatura pentru o asezarea permanent populata, din emisfera nordica.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si